OffNews.bg

ВКС се произнася до месец окончателно по делото "Наглите"

До месец се чака решението на Върховния касационен съд по мегаделото "Наглите", съобщава БНР.

Пред последната съдебна инстанция днес застанаха петима от осемте подсъдими за поредицата отвличания през периода 2007 - 2009 година.

Софийският градски, а след това и Софийският апелативен съд, постановиха четири осъдителни и четири оправдателни присъди. От последната съдебна инстанция осъдените поискаха да бъдат оправдани, а прокуратурата - затвор за всички от групата за отвличания.

Върховният касационен съд може да потвърди присъдите на групата на "Наглите", но може и да върне делото за ново разглеждане, ако открие допуснати съществени процесуални нарушения.

Половината от участниците в бандата бяха признати за виновни за 11 отвличания и един опит за отвличане. За всяко от престъпленията подсъдимите получиха отделна присъда, като общото им наказание достигна 444 години лишаване от свобода.

Според решението на съда Прокопи Прокопиев, Ивайло Евтимов и Даниел Димитров, ще лежат в затвора по 18 години, а Любомир Димитров - 15. Те ще трябва да платят на жертвите си обезщетение в размер на 915 хил. лв. Трима от обвиняемите поискаха да се запознаят допълнително с материалите по делото.