OffNews.bg

Дете удряно с канче с храна по главата, извивали ухото му 'на кайма' в градината в Бургас

"Моето дете е едно от най-битите - момченцето пред телевизора, през няколко секунди го удрят по главата.

Повечето му оплаквания за бой бяха от госпожа Петрова. Бито е с лъжица по главата, с канче, в което имало храна. Казваше: "Тате, много ме боли". Бито е с пръчката за танци и с някаква линия, с ръба на линията, по главата.

Другият "изтънчен" метод на госпожа Петрова е мачкане на ухото "на кайма" - сега ще ви покажа, ухото се хваща и завърта - доста е болезнено."

Разказът е на Николай Николов, баща на едно от малтретираните деца в излъчения запис от детската градина "Брезичка" в Бургас. Видимо разстроен, той сподели пред БТВ тази сутрин, че синът му не искал да говори, но у дома виждали, че нещо не е наред и се опитвали да говорят с него.

Отговорите били: "Не ми се говори", "Боли ме главата", "Не ме занимавайте".

Едно 4-годишно дете не говори такива неща, казва бащата и признава: "Почти го изнудихме да каже това и онова".

Ситуацията в градината се влошила от около месец, след това детето се разболяло и го пращали по-рядко.

Когато е било заснето клипчето със скрита камера, децата разучавали танц за 8 март. На никоя майка обаче няма как да ѝ харесат методите, които възпитателката прилага.

Какво можеш да почувстваш, когато видиш, че малтретират детето ти? Почувствах погнуса, сподели Мария Гюзелева. "Изгледах клипа пет пъти. Не очаквах такова нещо, бях в шок. Детето, на което удрят шамари и му викат "Тъпунгер" е моят син. Никога не съм му посягала, нито някой от моите близки. Разбирам защо това дете започна да удря и да посяга. Аз съм против тези методи на възпитание и виждам откъде идва тази агресия у него, защото той започна да става по-агресивен", сподели тя.

Когато момченцето било в първа група, в един момент казало, че не иска да ходи повече, но не обяснило защо.

"Говорих с г-жа Иванова. "Детето ми не иска да идва при Вас, когато Ви види, изпада в истерия. Какво се случва?" Тя го гушна пред мен и каза: "Ми ние се поскарахме малко, но, разберете, много са децата", разказа майката.