OffNews.bg

Маргарита Попова стана рицар на годината (галерия)

Орденът на Тамплиерите на Йерусалим избра вицепрезидента Маргарита Попова за Рицар на 2015 година.

Тя бе удостоена с отличието от великия приор Румен Ралчев по време на коледния благотворителен Бал на рицарите в хотел "Маринела" в присъствието на 291 дами и рицари, предаде "Стандарт".

Попова получи статуетка, сертификат и медала на ордена, а изборът ѝ станал по време на тайно гласуване. Наградата се дава на мъж или жена, които най-пълно и точно олицетворяват идеала за честност, родолюбие и благородство.

"Значи догодина задължително "Бал на багатурите". Хореографията да бъде взета от "Мисия Лондон", а Божидар Димитров да напише сценария. Да има и специална награда "Ичиргу боил на Кондофрей". През 2017 може да организират "Самурай на десетилетието".

И във всички случаи трябва да е в кич-емблемата хотел "Маринела". Може и повечко пластмасови палми да наслагат, направо горичка, та да си скачат маймунките, след като им дадат ордените. И да се радват как ги кичат с безмислени звания и награди.

"Покрай тези ми идеи бих препоръчал на организаторите да проверят какво означава думата "рицар". Дори и ако се обърнем към Укипедия: "Рицар (от немското Ritter с първоначално значение „конник“) е член на средновековно съсловие на професионални войници в Европа.". Т.е. обикновен побойник, радващ се на възможността да краде безнаказано, защото е на кон и има оръжие. Носенето на оръжие, за информация, не е било позволено на селяните. И за да не срамуват от постъпките си, са измислили смешни правила за мъжество, вярност, чест, направили са си посвещения и прочие простотии. Стоя и се чудя как да не повърна", гласи един от коментарите под албума със снимки във Фейсбук.

Всъщност всички коментари под него са подигравателни:

"Добре де, това са уж богати хора и могат да си позволят кока, защо са им тези дизайнерски дроги?!?"

"Това само доказва, че чалгата е навсякъде, не само в музиката! А присъствието на вицепрезидента ясно показва и нещо друго. Оставям го за коментар на други."

"Само да не се порежат с тия пластмасови мечове..."

Румен Ралчев е учредител на Гражданското обединение за реална демокрация (ГОРД) и член на Магистралния съвет на Ордена на тамплиерите, като е велик приор на всички български тамплиери. Той е масон в най-висока 33-а степен, като е член на братството от 1991 г.

През целия си живот е служил в службите за сигурност, бил е началник на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов и на Желю Желев, а неговата фирма „Балкан секюрити груп“ е избрана от Симеон Сакскобургготски, за да го охранява.