OffNews.bg

Лукас планирал сериал "Междузвездни войни", където Палпатин е добър

От 2005 г. насам "Лукасфилм" обещава на феновете, че ще създаде игрален сериал, озаглавен "Междузвездни войни: Подземен свят", пише "Индепендънт".

Джордж Лукас неведнъж е говорил за идеята зад проекта, сравнявайки го с "Кръстникът" в космоса.

Въпреки че "Дисни" отхвърли идеята, в интернет все още изникват разни парченца информация за сюжета, като последното от тях дойде доста изненадващо.

По време на дискусия за предстоящата премиера на видео играта "Бог на войната 4" ("God of War 4") режисьорът Кори Балрог започна да говори за сериала.

Преди няколко години е бил поканен да прочете сценария, който се оказал бъдещото вдъхновение за историята в новата част на "Бог на войната", особено частта с Палпатин.

"Това беше най-впечатляващото нещо, което бях изживявал. Пукаше ми за императора. Бяха направили императора симпатичен персонаж, който бе пре***н от безсърдечната си съпруга. Тя е закоравелият гангстер, тя просто го унищожава като личност. Почти се разплаках, докато четях.

Това е императорът, същият този човек, от чийто пръсти изскачат светкавици. Това е нещо магическо. Писателите, работили по сценария - момчетата от "Щит" и "24", са невероятно добри", коментира Балрог.