OffNews.bg

Извънредни дати за три спектакъла на One Dance Week

Интересът към програмата на One Dance Week 2019 продължава да расте.

Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на едни от най-впечатляващите си спектакли: ДЕТЕ на белгийската танцова компания Peeping Tom, CHAPTER 3 на израелците L-E-V Company и съвременния цирк от Австралия - A SIMPLE SPACE на Gravity & Other Myths.

12-тото издание на фестивала ще се проведе между 20 септември и 20 октомври в Пловдив и е един от основните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

ДЕТЕ / PEEPING TOM

20 септември (петък) - 20:00 - Дом на Културата "Борис Христов"
21 септември (събота) - 20:00 - Дом на Културата "Борис Христов"

“Театрален електрошок… техният талант е плашещ.“ – Монд

Реалност или фантазия? Приказка или кошмар?

Култовата белгийска компания Peeping Tom умело си играе с ужасяващите измерения на действителността и човешкото съзнание, като поставя в сърцето на последния си спектакъл сложния и често неразбран свят на ДЕТЕ-то.

Сцената, преобразена до неузнаваемост, пресъздава реалистичен горски пейзаж, в който оживяват отдавна забравени приказки, кошмари, мечти и страхове, дълбоко свързани с детето във всеки от нас. Спектакъл, провокиращ преосмисляне на начина, по който гледаме към детското (под)съзнание.

"Най-същественото остава в неспирния танц. Дори когато телата са неподвижни, виждаме енергията, дезартикулацията, точността и пълния контрол над телата, така характерни за талантливите танцьори от PEEPING TOM." - споделя за представлението Luxemburger Wort.

Истински шедьовър на съвременния танц, ДЕТЕ ще може да бъде видян на 20 и 21 септември в Дом на Културата "Борис Христов", Пловдив.

Подробности и билети ще намерите тук.

CHAPTER 3 / L-E-V COMPANY

5 октомври (събота) - 20:00 - Дом на Културата "Борис Христов"
6 октомври (неделя) - 19:00 - Дом на Културата "Борис Христов"

Израелската хореографка Шарон Еял и мултимедийният дизайнер Гай Бехар, едни от най-атрактивните фигури на съвременната танцова сцена, гостуват у нас с последното си произведения - CHAPTER 3 / Глава Трета.

CHAPTER 3 e естественото продължение и завършек на трилогията спектакли, разглеждащи многоликия и безвременен образ на на най-сладкото и горчиво чувство, познато на човека - Любовта.

Болезнената раздяла, представена като форма на душевен катарзис и възстановяването от разрушителните й последици застават в сърцето на финалната глава от любовната трилогия.

CHAPTER 3 идва в Пловдив броени дни след световната си премиера в Германия, a подробности и билети ще намерите тук.

A SIMPLE SPACE / GRAVITY & OTHER MYTHS:

18 октомври (петък) - 20:00 - Дом на Културата "Борис Христов"
19 октомври (събота) - 11:00 - Дом на Културата "Борис Христов"

Съвременен Цирк от далечна Австралия, безразличен към гравитацията.

Между необятните вселени на цирковото и театралното изкуство, компанията Gravity & Other Myths създава собствен и неподражаем вид физически театър, който с лекота обръща представите ни за движение в пространството.

Главозамайващ и динамичен спектакъл, който не се нуждае от грим, костюми, специални ефекти или предпазни въжета, за да предизвика законите на физиката и стигне отвъд човешките възможности.

The Guardian определя A SIMPLE SPACE като “абсолютен триумф”, скоростно превърнал се в международна сензация, спираща дъха на публиката и критиците по цялото кълбо.

Подробности и билети ще намерите тук.

Билети за всички спектакли от програмата на One Dance Week 2019 ще намерите онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay в цялата страна.

ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

За повече информация следете @onedanceweek във Facebook, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com