OffNews.bg

Кражбата на "Атака" от реклама на Mitsubishi стига до шефовете на компанията

Представителството на Mitsubishi за България ще сигнализира европейския офис на компанията за плагиатството на "Атака", при което партията открадна изображение от реклама на автомобилната марка.

В официалния Фейсбук профил на Mitsubishi България бе публикувана позицията на представителството на марката у нас:

"Във връзка с разпространена пропагандна визия от предизборната кампания на партия „Атака", която е изградена изцяло върху рекламна визия на MITSUBISHI MOTORS, ние от Балкан Стар Мотърс - Генерален дистрибутор на марката за България, категорично се разграничаваме от каквито и да било съвместни действия с партия "Атака". Визията е публикувана на Facebook страницата на партия "Атака".

За нея бяхме информирани от почитатели и клиенти на MITSUBISHI, както и от материали за случая в електронните медии.

Представителството на MITSUBISHI MOTORS в България и неговите дилърства в страната не са били запитвани за евентуално разрешение за ползване на рекламната визия нито от страна на партия "Атака", нито от нейни контрагенти, осъществяващи предизборната й кампания.

Авторските права на изображението, което е реклама на MITSUBISHI ASX, принадлежат на MMC Automotores do Brasil LTDA. В качеството си на генерален дистрибутор на марката за България ние сме длъжни и ще осведомим за случая MITSUBISHI MOTORS EUROPE."

За партийната си агитация от "Атака" са „боядисали“ животното в бяло, зелено и червено и са изрязали мотото на компанията и логото на световно известната марка от долния ъгъл на картинката.

Добавили са надпис „Търпението ни се изчерпва!“, както и номера на партията в бюлетината за евровота. Тук присъства и задължителният надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“.

Фонът на двете изображения, формата на лъва и всичко останало е напълно еднакво.