OffNews.bg

''Вероятно ще посрещнем Коледа на пътя'': Протестът на миньори и енергетици продължава

"Няма разнобой между нас, продължаваме. Най-вероятно ще посрещнем Коледа на пътя, за Великден ще видим как ще са нещата. Нямаме алтернатива. Тук сме, докато този план не бъде върнат и доработен."

Това заяви протестиращият Станимир Пенчев от "Мини Марица-изток". И днес остава блокадата на АМ "Тракия", поставена от миньори и енергетици, в знак на протест срещу териториалните планове за въглищните региони.

''Неуважаеми народни представители''. НС прие споразумението между миньорите и властта

След среща между представители на синдикалните организации в "Мини Марица изток" вчера са били изяснени противоречията помежду им и общото становище до което са стигнали е, че енергетиците продължават протеста заедно с миньорите.

Основно искане остава изтегляне на териториалните планове от Европейската комисия, като е решено да се допитат до адвокат по европейско право, който да провери какви са възможностите за това.

Блокадата на Струма падна, на Тракия остава

Протестиращите очакват и на място да дойдат представители на правителството, за да преговарят с тях.

"Ако исканията ни не бъдат изпълнени, следват ефективни протестни действия. Искаме диалог. По всяка една от точките от споразумението се симулира, че има съгласие. Очакваме гласуването на пътна карта", заяви в "Денят започва" Стоян Стоянов, КТ "Подкрепа", рудник "Трояново 1".

Блокадите продължават седми ден

Остава и блокадата на пътя към Прохода на Републиката, като исканията на протестиращите са същите.