Блокадата на Струма падна, на Тракия остава

OFFNews 04 октомври 2023 в 16:48 2146 4

Протест

Снимка БГНЕС

Протестиращите, които бяха спрели движението по магистрала "Струма", вдигат блокадата, съобщи БНР. 

Движението край Дупница ще бъде пуснато, след като в Народното събрание бе гласувано споразумението между правителството и синдикатите в сектора "Енергетика", което на този етап удовлетворява протестиращите.

Това казаха Йорданка Германова, синдикалист от КТ "Подкрепа" за региона, и колегата ѝ Иво Димитров - синдикалист от ТЕЦ "Бобов дол".

Екип на ТЕЦ-а започна демонтиране на палатките и другите заграждения, поставени преди три дни, а полицията създава организация за възстановяване на движението. 

Блокадата на магистрала "Тракия" обаче остава, решиха протестиращите миньори от "Марица-изток". Основното им искане вече е оттегляне на Териториалните планове за справедлив преход и нови преговори по точките от споразумението.

Продължават ограниченията в движението по автомагистрала „Тракия" и през Прохода на Републиката, съобщиха в 18 ч. от пресцентъра на МВР.

Временно е ограничено движението на път III-354 - Нова Загора за Раднево - обход – Новоселец, Млекарево, Раднево, Нова Загора.

Товарните автомобили, пътуващи от ГКПП „Капитан Андреево" в посока към Русе – „Дунав мост" или обратно, биват пренасочвани през пътя Харманли-Тополовград-Елхово-Ямбол, както и през Ришки проход. Обходът за леките коли е през Шипченски и Котленски проход.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

4

Гьорче2

04.10 2023 в 21:59

Проклети да са на веки!

-1395

3

Гьорче2

04.10 2023 в 21:58

Стига толкова Прошка Господи, те би трябвало да са разбрали и да знаят какво правят след толкова време! Как може и да симпатизират на тези които създадоха МУТРИТЕ, умишлено УНИЩОЖИХА Индустрия, Промишленост, Заводите все едно Партията и тодорът им живков със собствените си ръце са създали, а не НАРОДА БЪЛГАРСКИ на който ОТМЪСТИХА и ОТМЪЩАВАТ за това, че отхвърли ТИРАНИЯТА и БЕЗБОЖНАТА комунистическа ПРОСТАЩИНА! ОТКРАДНАХА БЪДЕЩЕТО НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ и ДЕЦАТА ИМ и ПРОГОНИХА МИЛИОНИ....

788

2

jorj

04.10 2023 в 20:09

Хорото на азиатската мизерия, облечено в кремълско облекло с копейковско- ниновски дизайн и с учиндолски аранжимент!!! С една дума идиотизъм на пути степен! Прости им господи, те незнаят какво правят.

9347

1

Анализи

04.10 2023 в 20:05

Това не зависи от 1000 протестиращи. Няма да ни определят бъдещето. Полицията да ги разгони и да се свърши комедията.

 
X

Да помогнем на украинските деца!