OffNews.bg

Софиянци излизат на протест срещу „Топлофикация“

Столичаните, разгневени от сметките за парно, ще излязат на национален протест срещу „Топлофикация“. Демонстрацията ще се проведе на 10 февруари, неделя, пред сградата на енергийното министерство в София.

Това обявиха на пресконференция в понеделник гражданите, които в знак на протест изгориха декемврийските си сметки за парно пред сградата на Столична община.

Те бяха категорични, че ще са безкомпромисни към „манипулациите, с които „Топлофикация“ мами българските потребители".

По думите им с лъжите си дружеството насажда напрежение и омраза между хората.

„От „Топлофикация“ упражняват военния принцип „Разделяй и владей“. Те казват: Вашият съсед краде, затова имате висока сметка за парно. С това те настройват българите едни срещу други“, категорични са инициаторите на протеста.

Те призоваха българските граждани да бойкотират сметките за парно, защото са прекомерно завишени.

„Обръщаме се към българските граждани: Спрете да плащате сметки на „Топлофикация“ до изравнителните такива. Спрете!“, призоваха организаторите на демонстрацията. Според тях това е в състояние да „пресече порочните практики“ на предприятието.

„Преди години осъдих „Топлофикация“. Считам за свой дълг този опит, който съм натрупал в доказване на несъстоятелността за сметките, начините на отчитане, структуриране, изпращането на информация, да стане достояние на всички хора. Те да разберат, че са мамени и тяхната сметка е плод на организирана престъпна група, която се опитва да им наложи нещо, което те не са нито консумирали, нито използвали“, закани се гражданинът Митко Грозев.