OffNews.bg

Фандъкова иска поне два пъти засичане на сметките за парно

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще поиска допълнително междинно отчитане на парното в средата на сезона. 

"Потреблението трябва да се отчита два пъти – веднъж в средата на сезона и веднъж в края за сметка на “Топлофикация София”, обяви Фандъкова.

Според нея изкривяване в сметките ще има докато не отпадне прогнозното отчитане.

Тя обяви още, че очаква “Топлофикация София” да провери данните на топлинните счетоводители преди хората да са получили февруарските си сметки, за да не се стигне отново до неприятни изненади със сгрешени сметки.

Тя накара "Топлофикация-София" да направи ревизия на януарските сметки, след като много столичани получиха доста завишени сметки за парно в началото на януари.

"Топлофикация" обаче възложи проверката на топлинните счетоводители и се оказа, че от 402 хил. сметки грешки са открити само в 113.

В края на миналата седмица шефът на общинското дружество Стоян Цветанов обяви, че при липса на апарати за дистанционно отчитане физически няма как ежемесечно да се отчита потреблението на клиентите на "Топлофикация".

Той обеща да преподпише договорите с топлинните счетоводители и да ги накара да предупреждават клиентите писмено, когато им завишават значително прогнозните дялове.