Снимка на издирвано от Интерпол дете съвпада с детето от зеления куфар

OFFNews 25 март 2015 в 10:21 34629 5

Интерпол издирва 6-годишно момченце, което има поразителна прилика с разпространения от МВР фоторобот. Ефе Топакташ е изчезнал през септември 2014 година от село Острец, Търговищко. Майката на издирваното дете е Емилия Димитрова Красимирова, а бащата Мехмед Топакташ.

Близки на семейството на Ефе разказват в ефира на TV7, че от три години родителите на детето имат спор за попечителство. "Майката днес живее в Холандия, а детето живее при нея", твърди сестрата на Емилия и недоумява, защо детето е обявено за издирване.  

Името на Ефе Топакташ обаче не е свалено от сайта на международната система. През 2014 година майката Емилия отвежда сина си в Амстердам без знанието на бащата Мохамед. Той търсел безуспешно Ефе и го обявил сам за издирване в полицията.

Роднините на семейството, които живеят в Острец потвърдиха, че наистина има сходство и прилика с детето от фоторобота, но повтарят тезата, че Ефе живее в Холандия и е жив. От страницата на Интерпол става ясно, че 6-годишния Ефе Топкаташ продължава да се издирва, а разследващите проверяват случая. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!