Полицията установи кое е детето в куфара

Издирват руснак за убийството на намереното в куфар дете

OFFNews 29 март 2015 в 21:32 22712 11

Полицията е установила самоличността на детето, тялото на което беше намерено в куфар до Пасарел.

Детето е 5-годишно русначе, съобщи „24 часа“, позовавайки се на свои източници, запознати с разследването.
Бащата на убитото момче, който живее в Русия, е открит.

Тялото на детето беше намерено преди повече от седмица в куфар край софийското село Пасарел. Детето беше открито голо, увито в синя хавлиена кърпа.

Заподозрян за убийството на момчето е руски гражданин, който живеел на квартира в столичния квартал „Витоша“. Апартаментът е собственост на друг руснак, който притежава няколко имота в България.

В момента се изяснява какви са отношенията на заподозрения с намереното дете. За момента е ясно, че той не е баща на детето.

Според разследващите момчето не е от Москва. Те вече са се свързали с негови роднини в Русия.

Работи се по варианта жената, чиито останки бяха намерени край Приморско, да е майка на момчето. Това все още обаче не може да бъде казано със сигурност, тъй като първата ДНК експертиза не е доказала категорично роднинска връзка между двамата.

До момента е ясно, че откритите останки са на млада жена, вероятно чужденка, която е носила скъпо бельо и спортни обувки.

Вчера е бил в Приморско е бил претърсен дома на българка, живееща с руснак. От полицията обаче отказват да уточнят дали спецакцията има връзка с убийството на детето.

Според съседи претърсеният апартамент е собственост на българка и руснак с фамилията Гемран, които купили жилището през 2008 г.

По време на обиска станало ясно, че жилището е празно и в него вероятно отдавна не живее никой.

Съседите обяснили, че през зимата руснакът заминавал за София, а българката заминавала на работа в чужбина, в последно време – в Кипър.

Полицията ще направи проверка в регистрите в Кипър дали българката е пътувала с дете и дали то отговаря на фоторобота на откритото в куфар момче.

Разследващите работят по версията руснакът да е убил майката на детето, а след това и момченцето, за да не го издаде. Полицията подозира, че жената може да е убита след скандал между двамата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!