Проф. Аргирова: Учители ме питат колко още ще говоря за ваксините, които били ''вода''

Вирусологът предлага, ако има локдаун, да е поне 14 дни след въвеждането на последната мярка

OFFNews 28 октомври 2021 в 10:19 10815 3

Снимка Архив

"Много съм огорчена. Участвам като експерт в срещите на МОН с учителите за ваксинацията. Даваме всичко от себе си, за да им обясним и въпреки това получавам въпроси като „колко пари ви плащат, за да говорите лъжи“ или „колко време още ще говорите за тези ваксини, които са вода“. Това са учители, които учат нашите деца, трябва да се прояви разум и разбираме. Това заяви по Нова телевизия вирусологът проф. Радка Аргирова.

По повод предложението за тестване на децата тя посочи, че така се процедира в много други страни отдавна и че тестовете трябва да се правят на 48 часа, защото децата пренасят вируса.

"Знам, че тестовете-близалки много се използват на Запад. Би трябвало да имат същата достоверност като другите", сподели тя, но уточни, че няма опит с тях.

Вирусологът смята, че цифрите на новозаразените са ужасяващи.

"Очертаваме се като огнище за Европа, което може да е постоянно, но и извор на нови мутации, защото вирусът намира възприемчиво население. Действително отиваме към локдаун, но нека да е поне 14 дни след въвеждането на последната мярка, за да видим дали няма да имаме спад на новозаразените", съветва медикът.

По нейните думи към зеления сертификат трябва да се въведат още възможности.

"Трябва да се направи нещо допълнително за хората с антитела. Може да се въведе двукратно изследване на определен период - на всеки два месеца например. Така ще се види дали броят на антитела е спаднал. Ако не е, хората могат да бъдат върнати на работа. Не всички антитела са еднакво протектиращи и невинаги можем да знаем колко са", обясни вирусологът.

Според нея ако след преболедуването титърът на антителата е извънредно висок и се постави ваксина, може да се получи цитокинова буря, затова се препоръчва изчакване от 6, 8 или 10 месеца.

Проф. Аргирова описа и протичането на инфекцията при варианта Делта +:

"При този вариант няма загуба на вкус и обоняние. Инкубационният период е много кратък - скоро след контакта със заразен се проявяват първите симптоми. Започва с отпадналост и силно главоболие и изведнъж настъпва много бързо влошаване. Затова при най-малко неразположение човек трябва да се тества, за да започне лечение навреме."

Според проф. Радка Аргирова, ако не се ваксинира населението и пандемията продължи да се развива със същите темпове у нас, България ще бъде обявена за опасна зона, в която е не е добре да се ходи, с всички последствия за страната от това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

28.10 2021 в 19:50

Това, че учители задават такива въпроси заедно с факта, че 3/4 от медиците не се ваксинират означава, че тези хора не вярват в медицината и науката. Това е по-сташно от всякаква болест. Общото състояние на интелекта може да бъде сравнено със средновековието.
 
X

Да помогнем на украинските деца!