Фейсбук се разделя с шефа си по сигурността

OFFNews 20 март 2018 в 14:55 2775 0

Алекс Стамос

Шефът по сигурността във Фейсбук Алекс Стамос ще напусне поста си по-късно тази година, пише в. "Ню Йорк Таймс". Раздялата на Стамос с компанията е във връзка с неразбирателство по въпроса как социалната мрежа да се справи с дезинформацията и нейното разпространение.

Проблемите за основателя ѝ Марк Зукърбърг не свършват дотук: Фейсбук е преустановила работата на екипа по сигурността и почти всички 120 служители от отдела са пренасочени в други. 

За раздялата на Стамос с Фейсбук се говори от края на миналата година, но компанията искаше да го задържи още известно време, за да може да предаде работата си на своя бъдещ наследник.

Ситуацията се влоши след избухването на скандала с Кеймбридж Аналитика.

Според "Ню Йорк таймс" Стамос е настоявал руската дейност в социалната мрежа да бъде разследвана и разкрита публично – идея, която висшето ръководство е разглеждало с неохота.

Стамос започва работа във Фейсбук през 2015 г., а преди това също е отговарял за сигурността, но във Yahoo. Стамос напуска Yahoo, защото разбира, че компанията тайно създава програма, която да сканира имейли и да доносничи за ФБР и службата по вътрешна сигурност на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика