Сайт със сирени: Украйна пусна официален раздел на държавния сайт с руските военни престъпления

OFFNews 19 май 2022 в 15:02 2260 1

Военните престъпления на Русия

Снимка war.Ukraine.ua

Официалният сайт на Украйна в интернет има вече специална секция за военните престъпления на Русия.

Украинските власти разработиха раздел на официалния портал на държавата в интернет Ukraine.ua, посветен на руските военни престъпления, извършени в Украйна от 24 февруари насам. Разделът има характер на архив и е достъпен на английски, руски и немски езици.

Сайтът е със силно психологическо въздействие. Ако изберете да се запознаете конкретно с жестокостите на руската армия, излиза червен фон с надпис "Въздушна тревога". "Готови ли сте да чуете как звучат сирените в Украйна в момента? Усетете поне 1% от безпокойството и отчаянието, което украинците изпитват всеки път, когато чуят този звук. В тези моменти те знаят, че гибелта и смъртта наближават. В реалния живот украинците не могат просто да изключат този звук. Това може да им струва живота." - казват авторите на портала. Посетителят има избор - да чуе сигнала за въздушна тревога или да остане в тишина. В първия случай сирените съпътстват целия ви престой в сайта.

Порталът започва с отговор на въпроса "Защо?" и разказва за отношенията между двете бивши съветски републики след разпада на СССР и амбициите на Москва да доминира над Киев. Специални рубрики са посветени на новините от последните минути, на фото албум, разказващ за войната в снимки, на разкази за защитниците на Украйна, и най-важното за военните престъпления на Русия в страната.

Престъпленията са разделени на групи - загубите от украинска страна, нападения върху мирното население и гражданската инфраструктура, вземане на заложници и изтезания, незаконна депортация, нападения върху религията и културата, изнасилвания. "Русия прави всичко това - в сърцето на Европа, в свободна и независима Украйна." - пише в един от разделите, където са поставени снимки на обекти преди и след началото на войната. Там са Мариупол, Буча, Киев, Одеса, Ирпен.

В портала има калкулатор, преобразуващ разходите за т. н. специална военна операция в средства, които биха могли да бъдат похарчени за социални и хуманитарни нужди. По този начин е остойностена всяка една загуба на Руската федерация по фронтовете в Украйна. 1 изтребител Су-25 е равен на 530 училищни автобуса ПАЗ, толкова, с колкото разполага целият Алтайски край в Русия. 2 свалени СУ-25 се равняват на 3 нови училища в Кемерово. Унщожените изтребители от този тип в небето над Украйна са 200. 4 танка Т-72, превърнати в купчина желязо в Донбас са 1 онкодиспансер в Магаданска област. В Украйна, според ВСУ са унищожени вече 1050 руски танка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

2

офф бее

19.05 2022 в 21:12

Ми меки са, то се видя... Не могат повече... За сметка на това украинците ги убиха! И продължават да ги мачкат...
Слава на Украйна!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика