Куче оцеля и се върна при семейството си 101 дни след най-смъртоносните пожари в историята на Калифорния

OFFNews 21 февруари 2019 в 17:09 3489 0

Кучето Кингстън, изчезнало преди 101 дни в най-смъртоносните пожари в историята на Калифорния, беше върнато живо и здраво при собствениците си, пише Би Би Си.

Семейство Белехос видяло за последно четириногия си приятел от японската порода Акита по време на опустошителния ноемврийски пожар. 12-годишният им другар изскочил от товарния им автомобил и избягал от дома им в най-тежко засегнатия град Парадайз в американския щат. Доброволци към местния център за спасяване на животни уловили кучето в неделя 

Около 18 000 домове бяха унищожени, 86 души загинаха в пламъците, като пожарът избухна на 8 ноември и бързо се разпространи на североизток от Сан Франциско.

"Когато го открих, се просълзих", казва Гейбриъл Белехос пред Associated Press (AP), след като върнали кучето му. "Толкова съм горд с него. Не мога да повярвам. Той е истински борец."

Преди да го открият, семейството публикувало снимки и раздавало постери с надеждата, че някой ще открие четириногия им приятел. Най-накрая някой го разпознал по снимката в интернет. През почивните дни доброволци в центъра за спасяване на животни забелязали голямо куче на камерите за наблюдение и поставили капан. Така Кингстън бил уловен и върнат при тъгуващите по него негови стопани.

"Когато отидох да проверя (капана) в неделя, той беше там", разказва доброволецът Бен Лийп пред AP. "Беше невероятно да го видим и се уверим, че той ще бъде нахранен и че някой ще се погрижи за него."

Оказало се, че Кингстън оцелял с лов, но на скунксове, и вонял нетърпимо, така че се наложило доброволците да отделят няколко часа в усилията си да го изкъпят, за да могат да го върнат на сем. Белехос. Въпреки спрейовете за неутрализиране на миризмата, той продължавал да смърди.

И въпреки това получил възможно най-топлото и сърдечно посрещане от семейството си у дома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews