Шефовете на БСП-Варна раздадоха 900 дка земи на жените си

OFFNews Последна промяна на 21 май 2014 в 16:15 17472 9

Георги Борисов
Георги Борисов

Шефът на Областна дирекция „Земеделие“ във Варна е отдал на фирмата на съпругата си 900 декара от Държавния поземлен фонд за срок от 50 години.

В момента директор на ОД „Земеделие“ във Варна е доскорошният депутат от "Коалиция за България" Георги Борисов. След тръжна процедура фирмата „НЕПТУН-2“ ООД, чийто управител е съпругата на Борисов – Камелия Пархова, е спечелила търга за аренда на няколко имота с обща площ 900 дка, съобщава сайтът ovarna.bg. Парцелите са в землищата на селата Комунари и Зорница, община Дългопол.

Съпружеската фирма на партийните шефове

Справка в Търговския регистър показа, че управител на фирмата „НЕПТУН 2“ ООД е Камелия Пархова, а съдружници са Ралица Нейчева, Александър Пенков и Христинка Цонева. Последната е съпруга на областния шеф на БСП-Варна Цонко Цонев. Историята на фирмата показва, че до миналата година на мястото на Пархова и Цонева са фигурирали партийно обвързаните им съпрузи – Георги Борисов и Цонко Цонев. Борисов е прехвърлил дела на жена си през юни 2013 г., а Цонев – през септември 2013 г.

През последните седмици Цонев бе засипан с обвинения от бившия вътрешен министър Румен Петков от АБВ. Той твърди, че Цонев, който е и шеф на „Напоителни системи“, клон Черно море, краде тръби на дружеството.

OFFNews направи справка за резултатите от тръжните процедури на сайта на ОД „Земеделие“ - Варна, която показа, че резултатите от търга липсват. Главният директор на дирекция „Аграрно развитие“ към ОД "Земеделие"-Варна Милена Михайлова обясни, че практиката е обявите и резултатите от тръжните процедури за аренда да се свалят от сайта, след като победителите бъдат избрани. Тя уточни, че това е практиката от години, защото сайтът им няма капацитет да поддържа всички архиви. Михайлова подчерта, че всички заинтересовани лица са уведомени за резултатите от архива. От думите й стана ясно, че единственият начин да се получи информация за спечелилите търга е чрез заявление за достъп до обществена информация.

От Държавен фонд „Земеделие“ пък обясниха, че те не отговарят за регистъра на тръжните процедури и могат да дадат само справка дали конкретна фирма е получила субсидия.

Отдел „Връзки с обществеността“ на Министерството на земеделието и храните поиска OFFNews да изпрати въпросите си писмено, както и направихме.

От партията препратиха към МЗХ

Координаторът на БСП–Варна Симеон Кулиш заяви пред OFFNews, че не е запознат със ситуацията и не е упълномощен да дава интервюта. Кулиш ни насочи към Александър Тодоров, който бил отговорен за връзката с медиите.

След като запознахме Тодоров с въпроса си, той обеща да върне обаждането след 20 минути. По-късно обаче заяви, че не желае да коментира ситуацията, тъй като не е запознат с подробности. Той обаче поясни, че Министерството на земеделието и храните ще излезе с позиция по въпроса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.05 2014 в 03:55

Само като се сетя какво им беше посланието на БСП на последните избори: "Да върнем България на хората". Явно връщат на техните си хора. Голям глад в тая криза.

23.05 2014 в 00:15

Ще има народен съд за тия накрая... По техния начин - до девето коляно...

22.05 2014 в 15:13

Офчи, що не мъцнете за ТИМ и баце Боко?

21.05 2014 в 22:40

50 години АРЕНДА... Нагли... Тези са решили или да живеят с орлите или да оправят и внуците си...

21.05 2014 в 21:09

Помагат си за малката заплата,
на власт са и раздават си земята...
Разпнете Го, пуснете ни Варава!
Със него да разграбим таз държава!

21.05 2014 в 17:25

АватарЮ, Това е "нормална" практика, за абсолютно всички политици и други паразити, които се доберат до нужните лостове да осъществят такава.

21.05 2014 в 17:14

познавам социалисти от Варна (и не само), които са достойни и кадърни хора, и поне си вярват искрено в левите идеи.
Но от мафията в тази партия, просто не могат да е вредят.
Гуцанов, този от снимката и цяла върволица от крадци и откровени курви пречи на свестните хора да се изявят в поликиката.
Друг е въпросът, че самата им доктрина предполага боклуци да се издигат в йерархията... друга тема.

21.05 2014 в 16:35

ООО! Станишев "върна държавата на хората"! Зарече се и ето успя!

21.05 2014 в 16:26

Нормални практики за БСП са кражбата, корупцията, некадърността. То това не е новина вече!