САЩ поставят въпроса за енергийната сигурност у нас при посещението на Теменужка Петкова във Вашингтон

OFFNews 26 януари 2020 в 09:22 5580 4

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заминава на 27 януари на посещение в Съединените американски щати.

Във Вашингтон министър Петкова ще проведе срещи с представители на Държавния департамент, Департамента по търговия, Департамента по енергетика и други.

България и САЩ развиват стратегическо партньорство в областта на енергетиката. Приоритет за двете страни е гарантиране на енергийната сигурност чрез диверсификация на доставките на ресурси, уточниха от пресцентъра на министерството на Петкова.

Предвижда се и "да бъдат обсъдени въпроси от общ интерес за двете страни в областта на енергетиката".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

4

Орлин Данев

28.01 2020 в 20:38

Благодарение на Баце и ГЕРБ-ерастите,България ще остане без никакъв газ отникъде-нито руски,нито американски.Същото важи и за двата АЕЦ-а Козлодуй и Белене-и те няма да бъдат нито американски,нито руски. Баце и ГЕРБ-ерастите са гробокопачите на България...но Путин и Тръмп в най-скоро време ще видят сметката на тия нагли и крадливи шмекери...

10372

3

elbarbudo

26.01 2020 в 19:20

Преговорите ще бъдат в две изречения - Ще купувате ли американски шистов газ? И отговорот сакаме да биде да!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

26.01 2020 в 15:34

Тамън Баце са пофали в Стамбула, как Балкански поток ни връща на картата кат разпределителен център на газ за Европата..
Па то Гешефкото, Захаринката МУ, пък сега и Теменужката му..
Яко са зафанаа да го трият оттам..

3910

1

Georgi Gracata

26.01 2020 в 13:09

Искам да ви пропомня част от биографията на министър Петкова.Като одитор тя даде компетентно мнение за спиране строителството на АЕЦ,,Белене" и в последствие получи министерски пост.Остана не изяснен въпроса за връзката и с ,,Инерком"на Гинка Върбакова.Въпроса за назначението на Петър Илиев за изпълнителен директор на НЕК които работеше в Топлофикация София с осъдения Вальо Топлото. Последвали те назначения на негови хора в предприятие ,,Язовири и каскади"които едва не закриха РБ и изгониха специалисти,които участваха в плановите ремонти на язовир Искър и Бели Искър.Отговорите си и познайте какви преговори ще води министър Теменужка Петкова.

 
X

Да помогнем на украинските деца!