Борислав Игнатов: СОС трябва да избира районните кметове, за да може да ги уволнява

Според него арх. Шишков е подал оставка, за да насочи към вина в район "Триадица" за павилиона-убиец

OFFNews 22 февруари 2021 в 10:38 3105 0

Снимка Ани Петрова/БНР

Столичният общински съвет трябва да избира районните кметове, за да може да ги държи отговорни по всяко време и да ги уволнява. 

Това заяви архитект Борислав Игнатов, замeстник-председател на Столичния общински съвет от „Демократична България ", по БНР. Както министър-председател не се избира пряко от хората, а от парламента, обясни той. Според Игнатов сега системата на Столична община не работи и не е ефективна, а между кметовете на райони, СОС и кметът на СО няма необходимата йерархия. 

Много от процедурите са тенденциозно неработещи, за да прикриват схемаджийство, добави той. Грозна е реакцията на различните отговорни фактори, сякаш не става дума за смърт на дете, а кой как да се измуши от някаква отговорност, коменти Игнатов случая със смъртта на 16-годишния Людмил, който бе убит от токов удар на столичния булевард "Иван Гешов".

„Виждаме паническо бягство от отговорност, размиване, търсене на бележки и неща в миналото, само и само да се отклони вниманието на обществото от главните виновници“, смята Игнатов. Според него това е управлението на ГЕРБ в последните над 10 години и на кмета Фандъкова, която по думите му не е направила нищо „да се въведе прозрачност, яснота и ред в този град“. 

Игнатов описа „до болка познати отвратителни схеми, които се движат от дребни павилиончета, които правят доста големи обороти, до огромни катастрофи от архитектурна и градоустройствена гледна точка като пропадналото метро и течовете в подлезите“.

Оставката на архитекта на район „Триадица“ Иван Шишков Борислав Игнатов определи като „уговорена маневра“ с неясен мотив. Според него по този начин Шишков прехвърля в общественото съзнание някаква несъществуваща вина към район "Триадица", чийто кмет Димитър Божилов е от "Демократична България". 

За този павилион най-важното е да се чуят две мнения и тези хора да бъдат накарани да говорят, подчерта арх. Игнатов – това са собственикът на павилиона и собственикът на имота - болницата. 

Да пуснат кабел през основен булевард в столицата, през шахта за комуникации, за слаботокови кабели, да пуснат кабел 220 волта и той да върви по метален парапет и то по ремонтирания булевард. Тези свински опашки и пластмасови гофрирани тръби – те не могат да издържат на атмосферни условия повече от 1-2 години. Всичко това, което е направено и, разбира се, спящият инспекторат, спящата полиция, всичко това води до високи протекции, съмнения за нещо, което там не бива да се пипа, каза още арх. Борислав Игнатов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!