Подалият оставка архитект на Триадица разкри кой е подписал със запетайка бележката за павилиона-убиец

Ако се беше случило аз да разписвам писмото, щях да напиша, че павилионът е незаконен, заяви арх. Иван Шишков.

OFFNews 19 февруари 2021 в 16:54 10728 0

Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип счита, че ти си виновен, съвсем логично е да си тръгнеш. Другото значи да водим война между институциите, да си прехвърляме една вина, която е напълно безсмислена. Това заяви подалият оставка главен архитект на райо "Триадица" Иван Шишков по България он ер. 

За напускането на Шишков след трагичния инцидент на столичния бул. "Иван Гешов", където токов удар уби 16-годишно момче, съобщи вчера районният кмет Димитър Божилов. По думите му Шишков не си спомнял кой е подписал служебната бележка със запетая, на базата на която ЧЕЗ е пуснал ток към павилиона-убиец. 

Бележката не би трябвало да има някаква стойност, съгласи се днес Шишков с мнението на Божилов и главния архитект на София Здравко Здравков. Шишков разкри, че докато е бил в отпуск, е бил заместван от Елена Траянова, началник-отдел.  

Служебната бележка не дава право да бъде свързан павилионът. Колегите най-вероятно не са преценили, че някой може да има задкулисна цел. Ако се беше случило аз да разписвам писмото, щях да напиша, че павилионът е незаконен", категоричен бе арх. Иван Шишков.

"2018 година са направени актове за премахване. Върнати от направление "Архитектура и градоустройство" във връзка с правно основание - писмо от директора на болницата, който е изявил желание павилионите да останат. През 2019 г. завършва ремонтът на "Гешов", променен е светофарът, има промяна в шахтата и премахване на един ел. стълб. Кабелите към павилионите са вървели от там, новото привързване на павилиона е станало 2019 година след или в резултат на ремонта", обясни Иван Шишков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови