СДВР: Ще бъдат изградени КПП-та за протеста утре

OFFNews 09 септември 2020 в 16:31 4048 0

Утре на протеста ще бъдат изградени контролни пунктове за наблюдение и проверка. Това съобщи началникът на отдел "Охранителна полиция" при СДВР комисар Радослав Стойнев на брифинг.

Стойнев каза, че за утре има два заявени протеста и един, който е организиран през социалните мрежи.

Мероприятията са заявени за т. нар. "Триъгълник на властта" - президентството, Министерски съвет и Народното събрание.

Преди няколко дни инициаторите на антиправителствените протести от Отровното трио - адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков – обявиха, че свикват Велико народно въстание 2 на 10 септември (четвъртък) в 8:00 ч. Те призоваха хората да си пуснат отпуск и да повикат приятели, близки и колеги. 

За да се обезпечат зоните за сигурност на институциите ще бъдат изградени контролни пунктове за наблюдение и проверка на лица.

При необходимост ще бъдат проверявани обемисти багажи и лица със съмнително поведение за носене на забранени от закона предмети – такива, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети, както и пиротехника.

Комисар Стойнев припомни, че по закон на протестни мероприятия не могат да участват хора, носещи оръжие или предмети, които могат да се използват против здравето и живота на гражданите или, които биха могли да нанесат материални щети.

Няма да се допускат и лица в нетрезво състояние, както и маскирани.

"Категорично заявявам, че МВР не използва частни гардове, преоблечени като полицаи и съдействието на охранителни фирми за обезпечаване на масови мероприятия", заяви комисар Стойнев в отговор на спекулациите, че полицаите, арестували протестиращи на 2-ри септември, не са били служители на СДВР.

Апелираме към гражданите, които ще дойдат да изразят своя протест, да не се поддават на провокации и на призиви за нарушаване на обществения ред. Ако се забележат такива хора да се обърнат към служителите на полицията, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!