Ресторантьори излизат на протест, ще отварят заведения на 1 февруари

OFFNews 27 януари 2021 в 08:18 3295 0

Снимка Архив

Ресторантьори излизат на протест днес в 12 часа пред сградата на Министерски съвет в София. Те искат оставката на здравния министър Костадин Ангелов.

То не е политическо, а браншово, обясни Емил Коларов от Сдружението на заведенията по БНТ. Те не са съгласни с обявеното вчера след среща на проф. Ангелов с представители на БХРА отваряне на ресторантите на 1 март.

Отваряме протестно на 1 февруари, категоричен бе Коларов. Ако бъдат глобени, ресторантьорите ще обжалват глобите в съда, стана ясно от думите му. 

Бизнесът в Бургас също ще подкрепи протеста на ресторантьорите днес в София. Представители на големи търговски обекти, собственици на заведения и сватбени агенции потеглят от морския град към столицата. Те са категорични, че заведенията в морския град ще отворят на 1 февруари в знак на протест. 

Не искаме да правим протест, за да блокираме София и да притесняваме гражданите. Със сигурност обаче, ще има шествие, уточни Коларов, който допълни, че протестът ще продължи през целия ден - до 17 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!