''Получих хипертонична криза заради безпрецедентния терор над полицейски служители''

OFFNews 27 май 2021 в 18:44 8111 2

"Получих хипертонична криза и от този момент съм в болничен за 5 дни. Отдавам го на безпрецедентния натиск и терор наo всички полицейски служители, респективно и на мен". Това заяви пред журналист отстраненият директор на "Вътрешна сигурност" на МВР Стефчо Банков. 

Министър Рашков лично ми заяви, че не желае да работи с нас, да напускаме веднага и че ако не напуснем, ще си имаме проблеми. Викан съм няколко пъти в кабинета му и ми е оказван натиск да задържам служители на МВР без никакви доказателства, категоричен е Банков.

Освен това той бил питан и защо не е отишъл в МВР болницата, за да задържи директорът на ОДМВР-Пловдив Йордан Рогачев. По думите му бил поканен да напусне, а после е преназначен да подпомага министъра в звеното за изборите. 

"Беше ми предложен кабинет в ъгъл, с много малко светлина и непосредствено близо до входа на тоалетната", оплака се още той. В момента Банков е директор на звеното за съветване на Рашков и "не може да откаже длъжността, защото подлежи на уволнение".

Той добави, че "Вътрешна сигурност" никога не е послушвала политици и проверките ще го докажат. "Този пасквил е един PR, това е инсинуация", каза Банков и уточни, че по изборите са подслушвани полицаи, но връзки с политици няма.

"Действията на Бойко Рашков стигнаха дотам, че да манипулират хора и да задават въпроси - возил ли е директорът на Вътрешна сигурност в автомобила си наркотици, пачки с пари и рязал ли е документи във връзка с изборите", каза Банков и заяви, че всичко това не е вярно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика