Едрева: Съветниците от ДБ първо да работят за софиянци, после да правят политически сценки

OFFNews 10 септември 2020 в 13:36 2686 4

Съветниците от ГЕРБ-СДС се надяват "политическият опортюнизъм, умишленото нагнетяване на напрежение с алтернативни факти и полуистини, както и популизмът да нямат място на заседанията на Столичния общински съвет. 

Това заяви Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ на заседанието на СОС днес. Имаме важни задачи за следващите месеци - предстоят ни решения относно дигитализацията, екологията, чистотата на въздуха и достъпа до планината. Решения, от които зависи как градът ни ще се справи с икономическата криза и последиците от пандемията, каза още Едрева. 

Разиграването на политически сценки не води до нищо добро за града ни. С отсъствието си от последната сесия, колегите от Демократична България и колегата от Спаси София, успяхте да постигнете точно четири неща: не участвахте в дискусиите и приемането на Визия за София; не подкрепихте процеса по реставрирането на сгради-паметници на културата; не изразихте позиция относно Княжевския лифт и благодарение на отсъствието ви; не успяхме да предоставим така необходимото помещение за ползване от организация, работеща с деца с аутизъм. Това е равносметката, обобщи Едрева. 

Тя призова съветниците да съзнават разликата между тях, служителите на районните кметове от ДБ и всички останали граждани, които протестират. 

Вие и служителите в районните общини имате отговорността да работите за града ни на първо място, да изразявате отговорна гражданска и политическа позиция, базирана на ангажиментите, които сте поели пред софиянци, за да бъдете част от този общински съвет, и чак след това да осъществявате политическите си амбиции на площада, допълни Малина Едрева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3232

4

tarabata

13.09 2020 в 17:43

те най-вероятно работят за софиянци, които са няколко десетки хиляди ?! Виж ако си имала предвид столичани е друго нещо.

12392

3

мгергов

11.09 2020 в 11:50

Да ама съветниците, както и всички от ДБ работят само по поръчка на разни олигарси!

4000

2

Biser

11.09 2020 в 11:38

ДБ само дават оценки (винаги негативни) и искат оставката на някого. Това им е работата. И са като черни станции, винаги се изказват - независимо каква е темата и колко близка е до тях. За глава в Сомалия имат решение, жалко, че сомалийците не знаят.

4015

1

No matter what

10.09 2020 в 14:55

Съветниците от ДБ не могат да носят тази отговорност! Точно както правосъдната отговорност, която имаше преди тартора им Христо Иванов, ама не му понесе и се провали!

 
X

Да помогнем на украинските деца!