Посегателство срещу колата на журналист, разследвал случая с Янек Миланов

Рени Петрова 15 март 2021 в 17:05 3368 0

Колата на журналистката в регионалния дупнишки сайт DenNews Десислава Панайотова е със счупено предно стъкло, съобщават от Асоциацията на европейските журналисти.

Това е второ посегателство срещу автомобила на Панайотова. Тя е администратор на групата "Къде е Янек", но след посегателството обяви, че спира журналистическата си работа по случая. 

Пред АЕЖ Панайотова казва, че изключва зад посегателствата над колата й да стоят лични мотиви, тъй като тя ѝ семейството ѝ не са в конфликт с никого: "Не мога по никакъв начин да твърдя каква е причината и кой го е направил. Мога да кажа, че нямам конфликт с никого. Не водя дела".

Панайотова е един от най-активните журналисти в разследването на изчезването на Янек Миланов от Дупница, пишат от АЕЖ.

Асоциацията на европейските журналисти – България настоява незабавно с посегателството на автомобила на журналистката Десислава Панайотова да се заеме институция извън полицията и прокуратура в Дупница. Това може да бъде Главна дирекция Национална полиция или Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Българските власти трябва бързо да открият и изправят пред правосъдието отговорните лица, призовават от АЕЖ.

Пред OFFNews Панайотова обясни, че за втори път някой чупи колата й, като първият път е помислила, че е чиста случайност. "Заради ескалирането и размерът на щетите, и заради това, че се случва няколко пъти, не мисля, че е случайност", каза тя, като добави, че не отправя обвинение към никого и не може да каже дали е свързано с работата й по случая с Миланов. 

По думите й към момента няма задържан и заподозрян.

На 4 декември автомобилът на Десислава Панайотова е намерен с простреляно със сачма предно стъкло, като щетата е минимална. Но преди два дни, на 13 март, тя намира колата си със счупено предно стъкло. 

Янек Миланов изчезна през август миналата година, след като последно е бил видян да се качва в автомобила на Васил Капланов, който някога е работил като охранител на обявените за международно издирване братя Галеви.

Капланов е задържан през септември 2020 г., а два месеца по-късно синът му е арестуван по обвинение, че е счупил автомобила на изчезналия Миланов. Случаят с изчезването на Миланов продължава да не е разкрит, въпреки намесата на главния прокурор Иван Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика