Корона кризата удари и H&M

OFFNews 15 декември 2020 в 13:04 4266 0

Снимка pixabay

H&M, вторият най-голям търговец на дребно на дрехи, е ударен от коронавирусната пандемия, също както това се случи с други големи търговски вериги.

Шведската компания съобщи във вторник, че продажбите ѝ в местна валута са спаднали с 10% през четвъртото тримесечие на годината, с изразено забавяне през последния месец, съобщава Ройтерс.

Шведският конкурент на собственика на Zara - Inditex, заяви, че възстановяването, наблюдавано пред предишното тримесечие е продължило през четвъртото, но продажбите отново са били ударени към края на октомври.

"Между 22 октомври и 30 ноември продажите са намалели с 22% в сравнение със същия период на миналата година, възстановяването премина към ново забавяне в резултат на втората вълна на пандемията", се казва в изявление на H&M.

Продажбите през тримесечието са намалели с 52.5 милиарда шведски крони ($6.25 милиарда) от 61.7 милиарда преди година.

“Продажбите на H&M показваха добра устойчивост преди последната вълна на локдаун и сега могат да бъдат засегнати допънително от новите ограничения за работата на магазините, например в Германия, където е най-големият пазар на компанията" - съобщава анализаторът Ричард Чембърлейн от RBC.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков