Християн Кръстев пое управлението на БДЖ-Товарни превози

OFFNews 07 април 2022 в 05:27 8714 0

Християн Кръстев е назначен за управител на БДЖ-Товарни превози, научи OFFNews. Решението е взето от съвета на директорите на БДЖ във вторник.

Християн Кръстев през 2013 г. бе изпълнителен директор на националния жп превозвач. Той притежава магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност "Железопътна техника – вагони" във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". Цялата професионална кариера на Кръстев е преминала в системата на железниците, където е заемал различни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав и товарните превози.

Доскоро Кръстев бе политик от БСП София. През 2015 г. бе кандидат за кмет на столичния район Връбница и само допреди 3 седмици бе начело на местната структура на Столетницата. Тогава Кръстев е хвърлил и партийната си книжка.

Досегашният шеф на БДЖ-Товарни превози Ангел Стоянов е освободен от длъжност по негово желание. Информациите за кариерното му развитие обаче се разминават. Според някои източници на OFFNews той отива в Министерството на транспорта, където ще отговаря за жп транспорта. Други фактори в БДЖ твърдят, че именно той ще смени досегашния шеф на БДЖ Холдинг проф. Йордан Мирчев, от чиято работа до момента министърът на транспорта Николай Събев не бил никак доволен. Вече три седмици се търсел нов шеф на жп превозвача, който е в окаяно състояние. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!