Берое разгроми Локо Сф, Камбуров не спира да бележи

OFFNews 05 ноември 2021 в 19:25 1618 0

Берое постигна първа победа като гост от началото на сезона, след като спечели при визитата си на Локомотив (София) с 3:0 в среща от 14-ия кръг на Първа лига.
Старозагорци остават на шесто място в класирането с 20 точки актив, а Локомотив е на десета позиция с 14 точки, след като допусна пето поражение.

Двубоят започна равностойно и в началните минути нямаше сериозни опасности пред някоя от вратите. Все пак "зелено-белите" владееха повече топката и пробваха няколко опасни центрирания и извеждащи подавания пред пеналта на домакините, но те не доведоха до успех.

Александър Василев проби опасно в 18-ата минута и предостави за Камбуров. Нападателят обаче бе блокиран и върна назад за Даскалов. В крайна сметка Али центрира за Тунагара, но бранител в "червено-черно" успя да изчисти.

Тимът от Стара Загора откри резултата в добавеното време на първото полувреме. Джунейт Али центрира отдясно, където Мартин Камбуров се пребори с бранителите на Локомотив. Ветеранът отигра с глава към Абубакар Тунгара, а нападателят сам срещу вратаря с хубав удар прати топката във вратата на домакините.

Във втората част Берое реши всичко в мача с две попадения в рамките на три минути.

В 71-ата Кийлън Лебон покачи на 2:0, а попадението беше потвърдено след намеса на системата ВАР. Футболистът стреля към вратата, като топката се отби в горната гредата и тупна на голлинията, след което бе изчистена.

В крайна сметка съдията Владимир Вълков зачете гола след консултация с ВАР.

Мартин Камбуров направи 3:0 за Берое в 74-ата минута със своето попадение номер 255 в елита. Лебон центрира от ъглов удар. Пламен Крачунов не успя да играе с топката, което позволи на Камбуров да я засече с глава, пращайки я във вратата на домакините.

До края на двубоя футболистите на Берое отправиха още няколко удара към вратаря Александър Любенов, който обаче не допусна повече попадения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!