Два влака са блокирани над час на гара Лакатник

Владимир Йончев Последна промяна на 12 ноември 2014 в 09:21 4898 5

Два влака са блокирани от над 2 часа на гара Лакатник.

Единият влак е София-Варна и е тръгнал от Централна гара в 6:45 часа, другият е София-Видин, тръгнал в 7:00 часа.

Причината е скъсана контактна мрежа - същата като в понеделник, когато влаковете през Искърското дефиле престояха над 5 часа.

Спряхме на гара Бов в 7:46 ч. Малко по-късно ни преместиха на гара Лакатник. Оттогава стоим и чакаме, разказа пред  OFFNews пътник, който пътува във влака за Видин.

Човекът е бил и в престоелия 5 часа влак в понеделник, тъй като работи във Враца и му се налага всеки ден да пътува.

2 престоя за 3 дни в продължения на часове вече ми идват твърде много, коментира пътникът, който желае да остане анонимен.

За разлика от понеделник, този път началникът на влака минава през 15 минути и ни информира, че по аварията се работи. Мен обаче ме интересува колко време ще стоим тук. Имам важна работа днес, трябва да реша дали да викна приятел с кола, който да ме закара, коментира той.

Звънях в министерството на транспорта. Никой не вдига. Звънях в НКЖИ, които пряко отговарят за контактната мрежа. Никой не ми отговори, разказа пътникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2014 в 14:49

Изобщо не са верни тези глупости по медиите. Много ясно, че искат да очернят БДЖ. То е държавно и никога не се защитава. Виж, ако беше частник щеше да разкатае тези "медии" за глупостите които пишат. Закъснели 2 влака, а другите 500 които се движат на ден са навреме, ама никой нищо. Пълнете автобусните фирми на ДПС с пари....

12.11 2014 в 21:44

Медиите ви втълпяват всякакви глупости. Да пишете за закъсненията за влакове е все едно да пишете за закъсненията за автобусите. Скоро ми идва една приятелка на гости от друг град и трябваше да хване автобуса - проверява в Интернет разписанието, проверява разписанието и на самата автогара (живее близо до нея) и там е отразен съответния час на тръгване, който и е удобен и на другия ден отива с багажа с всичко да чака автобуса. АВТОБУС НЯМА. Не просто закъснява, НЯМА. Щото хората не пътували този сезон с този автобус, не го пускали изобщо. Влаковете поне само закъсняват, но идват. Студентка съм и с 50% намаление на билета определено предпочитам да пътувам с влак. Влакът е по-надежден и по-сигурен, с автобус не знаеш какъв идиот е шофьора или какви идиоти карат покрай него на пътя. Максималното закъснение, на което ми се е случвало да попадна е 40 минути, а съм пътувала по доста места с влаковете. Значи или съм голяма късметлийка, или медиите и хората преувеличават доста. Относно качеството на вагоните - да, има някои изключително западнали, но НИЩО, и разбирайте НИЩО от БДЖ не може да ме отврати повече от идеята да стоя със спитен задник и невъзможност да мръдна никъде, както е при пътуването с автобус. А и предпочитам да мога да отворя прозорец и да влезе ВЪЗДУХ като е топло, примерно, а не да се охлаждам с климатик, от който мирише на вмирисани чорапи. Ако изобщо климатика работи.

12.11 2014 в 20:44

здравейте това Бдж трябва просто да фалира и да се спре ве4е влаковете са пред всякаква критика мизерия от всякъде нямат тоалетни закъсняват всеки ден се 4упят и има някакви инциденти

12.11 2014 в 14:47

Лъчо, аз пък се радвам, че най-после някой пише по темата, защото аз за 5 години 3 пъти съм се качвал на влак в България (София-Варна), и всеки път имаше закъснения, чакане, мръсотия, студ/жега, неприятни миризми и грубо отношение. Имам и приятели, които пътуват по маршрута редовно и най-хубавото, което са ми казвали е "не е толкова гадно". В БДЖ са нужни сериозни реформи.

12.11 2014 в 12:30

Напоследък през ден излизат новини за някакъв проблем с БДЖ и започвам да се колебая дали наистина положението там е толкова отчайващо или медиите се опитват да ни го втълпят...