Адвокат за случая ''Даная'': Няма констатирани пропуски от страна на ''Пирогов''

OFFNews 05 февруари 2024 в 10:44 1395 0

Пирогов

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

"Пирогов"

Запознах се с един огромен обем от медицинска документация, свързан с казуса „Даная“. Уверява ви, че в „Пирогов“ са правени и проверки на проверките. Няма констатирани категорично никакви пропуски от страна на болницата в диагностичния и лечебния процес. 

Това заяви по bTV Димитър Марковски, адвокат на УМБАЛСМ „Пирогов“ и обясни, че представлява директора и голяма част от служителите и лекарите в болницата.

Прокуратурата проверява случая ''Даная''

Софийската градска прокуратура извършва проверка по случая със смъртта на 15- годишната Даная Кулева в болница „Пирогов“. От Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ съобщиха преди дни, че са констатирали нарушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствен продукт по случая с починалата Даная.

За да сме коректни към фактите, единственото нарушение, което е на вниманието, е, че не е спазена бюрократичната процедура по изписването на лекарство за нейните хематологични заболявания, но това нарушение е направено в интерес на детето. Своевременното доставяне на препарата е било важно, посочи Марковски.

След заседание лекарите в „Пирогов“ потвърдиха готовността си за стачка и заявиха, че не са съгласни да бъде упражняван натиск върху екипите и администрацията на болницата.

Втората проверка по случая Даная откри нарушения и в ''Пирогов'', и в ''ИСУЛ''

Има образувана проверка от СГП за лекарска небрежност. В рамките на нея ще бъдат разпитани множество от докторите и персонала, който се е занимавал с починалото дете“, каза той и добави - След прегледа на документацията аз не открих нарушение. Това е изключително нещастно събитие - майката е останала без най-скъпото си, но по цял свят загиват пациенти заради това, че са стигнали до тежки здравословни проблеми, допълни адвокатът.

Проф. Габровски за ''Случая Даная'': Колегата е нарушил правилата в интерес на пациента

Случаят с починалото 15-годишно момиче станя известен през миналата година. Даная беше приета по спешност с мозъчен хематом вследствие на удар в главата. Въпреки направената операция, момичето не оцеля.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика