Комисията по помилване ще гледа случая на Десислава Иванчева

OFFNews 12 ноември 2022 в 11:08 2731 2

Десислава Иванчева

Снимка БГНЕС/архив

Иванчева бе отведена в затвора в Сливен

През следващата седмица се надявам да получим всички документи по делото на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, да заработи Комисията по помилване, след което да започне дискусия по нейния случай. 

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Адвокатът на Иванчева Николай Хаджигенов поиска нейното помилване от президента Румен Радев. 

Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха подсъдими за подкуп, искан от строителния предприемач Александър Ваклин. Тримата бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април 2018 г. 

Иванчева е осъдена на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 хил. лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Петко Дюлгеров е осъден на четири години затвор, осем хил. лева глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.

В интернет и пред Съдебната плата се прави подписка в тяхна защита и с искане за помилване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

12.11 2022 в 12:31

Поне да имаше отпечатъци, поне аудио доказателството да беше автентично, поне свидетел да не беше казвал, че е лъгал заради натиск, поне да не беше показен арест за назидание на някой, който не се харесва от определен недосегаем кръг.

-480

1

Октим

12.11 2022 в 12:18

Всичко около тази жена е най-яркия пример за престъпническото КРИВОсъдие в България и на кои най-вече слугуват прокурори, съдии и всякакви други долни бандити от системата!!!
 
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков