Радослав Димов вече не е апелативен прокурор на София

OFFNews 22 май 2024 в 12:47 1008 0

Димов

Снимка БГНЕС

Радослав Димов

Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов, който напуска изобщо съдебната система. Но той не си тръгва с празни ръце, а с Личен почетен знак-златен и 1500 лв. "за проявен висок професионализъм, безупречно изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества".

"Днес предстои Прокурорската колегия да гласува моята оставка. Причината за напускането ми е, че здравословното ми състояние се влоши много заради несъстоятелните нападки към мен и моите близки. Беше гордост и удоволствие да бъда ваш колега. Желая здраве и сила и да продължите да се борите с престъпността", е написал Димов в общия чат на прокуратурата.

Радослав Димов бе избран за апелативен прокурор на София през септември 2019 г. Преди това той бе начело на Софийската районна прокуратура.

Името му бе замесено в скандала с групата за влияние в съдебната система на Мартин Божанов-Нотариуса. Заради това той настоя да бъде изслушан от Прокурорската колегия. Пред кадровиците на Темида Росен Димов заяви, че иска да изчисти името си и заради болест, която не му дава много живот. Бившият вече апелативен прокурор на София отрече да познава Мартин Божанов и да е наблюдавал преписки и дела, свързани с него. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови