Барикадиралият се бивш полицай вероятно е ощетен при имотна измама

OFFNews 17 май 2024 в 21:09 4833 1

Снимка МВР - архив

Районната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство за евентуално извършено вещно укривателство след постъпила жалба от Венцеслав Караджов - бившия полицай, осъден за убийството на родителите си.

Постъпили са данни от Караджов, че докато е бил задържан по обвинението за убийството, са продадени два негови имота – вила в родопското село Дедево и парцел в Пловдив.

Това е станало чрез пълномощно, което той дал на член на неговото семейство, за да може имотите да бъдат прехвърлени на сина му. Впоследствие синът му е бил въведен в заблуждение да даде пълномощно на майка си за продажбата на въпросните имоти. Така те били закупени от други лица, а след това парите от сделките не били предадени на сина на Караджов, а са били задържани от майка му и трето лице. 

Днес Районната прокуратура в Пловдив също така е образувала и досъдебно производство за това, че на 16 май 2024 г. Венцеслав Караджов е попречил на полицейски служители, като не се е подчинил на разпорежданията им да напусне дома си в Пловдив, за да бъде преведен в затвора за изтърпяване на постановена доживотна присъда за убийството на родителите си.

Бившият полицай се предаде на полицията и в момента се намира в затвора за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    300

    1

    демотиватор

    17.05 2024 в 22:49

    На него обаче покрив над главата му е вече осигурен, както и топла храна, забавна компания и удобен нар- в имот с добра охрана, при това напълно безплатно. До живот! (ジ)