Волейболната школа на Радостин Стойчев и Матей Казийски отвори врати в София

OFFNews 09 януари 2016 в 15:07 8776 2

Радостин Стойчев и Матей Казийски заедно с титла, спечелена при съвместния им престой в италианския Тренто

Треньорът на волейболния шампион на Италия - Тренто, Радостин Стойчев официално откри волейболната школа "Стойчев-Казийски" в София, съобщи Гонг.

Школата функционира от три месеца, но днес беше официалното й откриване. Тя е дело на бившия национален селекционер и българския волейболист Матей Казийски. Той не успя да присъства на церемонията, тъй като от този сезон играе в тима JTEKT Stings от далечна Япония.

Радостин Стойчев обаче не скри задоволството си и на откриването заяви:

"В живота на всеки човек има мечти. Една моя мечта се осъществява. Имах възможността да спечеля италианското първенство, Шампионската лига, световното клубно първенство. За мен това бяха важни мечти. Но след едно първенство идва друго. Удоволствието от победата е толкова кратко, а пътят към нея толкова дълъг. Днес обаче се осъществява една мечта, която ще ми донесе такова удовлетворение, каквото не могат и световните титли", цитиран от Дневник.

Школата стартира със 110 деца, но амбицията е до няколко години да станат 500. В момента там работят двама треньори. Месечната такса е 40 лв. Заниманията на децата се провеждат в залата на училище "Българско школо", а собственикът му "Овергаз" е партньор на проекта.

"За съжаление не можахме да приемем всички желаещи и се наложи да върнем деца, което за мен е много болезнено. Догодина няма да бъде така. Ще намерим начин да приемем всички деца. Искахме да стартираме с един проект, който да е по силите ни и да го направим със собствени възможности без да молим за помощ инстанции, общини или държавата. Искаме и занапред да продължи така", каза още Стойчев.

"Искаме да направим от децата не само спортисти, но и да ги изградим хармонично. Когато се приберат по домовете да ви носят щастие и радост. Да са възпитани и интелигентни, да имат усещането какво е да работят колектив, за са заедно и да се радват на успехите. Това е амбициозна цел, но обещавам да я осъществим", добави бившият старши треньор на националния ни отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews