Академията на братя Пулеви отвори врати в София

OFFNews 13 декември 2015 в 18:50 5424 1

Снимка: www.2bfit.bg

Днес се проведе официалното откриване на "Спортен център Пулев" в ж.к. Хладилника в София. На церемонията освен Кубрат и Тервел Пулеви присъстваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на спорта Красен Кралев и министър-председателят Бойко Борисов.

"Ще се радвам един ден от тази зала да излезе по-голям боксьор и от мен", заяви Кубрат Пулев на официалното откриване, цитиран от агенция "Фокус".

Пулев обясни, че са направили спортния център, не само за да развият спорта в България, а и да призоват децата да спортуват повече.

Тервел Пулев заяви, че около 10 треньора работят в спортния център, в който ще могат да се практикуват други групови занимания, освен бокс.

"Доста хора ни помагат, нямаше как сами да направим всичко. Нека да не изброявам имена. Много са хората. Нашата фамилия е достатъчно показателна и говори сама за себе си", каза още Тервел Пулев пред Нова ТВ по-рано днес.

На церемонията премиерът Бойко Борисов заяви, че е дошъл на откриването, за да благодари на Кубрат и Тервел Пулеви, които гордо веят българския флаг пред света. Той добави, че иска да им каже като на приятели, че това, което са направили, остава в историята.

"Знаем, че хората, които упражняват бойни спортове, са най-миролюбивите хора, защото изкарват агресията и енергията си на боксовата круша в залата", каза Борисов.

"От масовия спорт се раждат големите шампиони", каза от своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова на официалното откриване на "Спортен център Пулев". Фандъкова благодари от името на Столична община и от свое на Кубрат и Тервел Пулеви, както и на треньора Борислав Бояджиев за това, което са направили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки