3ов за помощ: 37-годишен мъж с рядък рак се нуждае от средства за лечение

OFFNews 16 май 2024 в 15:35 2052 0

Стелиян Ангелов

Снимка Фондация Павел Андреев

Стелиян Ангелов

37-годишният Стелиян Ангелов от Троян има спешна нужда от събиране на средства за лечение. Мъжът се бори с рядко и агресивно онкологично заболяване – липосарком. Стелиян се нуждае от спешна операция в чужбина, за която са нужни 270 000 лв.

Стелиян е работил като шофьор, преди да бъде открито коварното заболяване. "След дълго и мъчително ходене по прегледи, които месеци наред сочат, че не е нищо сериозно и му предписват болкоуспокояващи, през януари е открито тежкото заболяване", разказва сестрата на Стелиян - Стела. 

Липосаркомът е злокачествен тумор на мастната тъкан, която засяга крака на мъжа. 

Шанс за лечение дават само в Турция, откъдето съветват семейството на мъжа да отиде час по-скоро. Нужни са обаче 270 000 лева за операция. 

"За сега, колкото и да ни се иска, заминаването е невъзможно, защото сумата е непосилна за нас. С днешна дата нищо не е както преди. Всичко се преобърна след направената ми биопсия, без която нямаше да знаем какво всъщност е заболяването ми", разказва 37-годишният мъж.

Заради заболяването си той вече не може да ходи.

Тъй като заболяването се развива бързо, всяка секунда е важна за Стелиян.

"Резултатът е видим, а болките - коварни и нестихващи", посочва мъжът и допълва, че дори болкоуспокояващите вече не му влияят. 

В момента Стелиян е на химиотерапия, която според турския професор, дал надежда за лечение на мъжа, е неправилна и недопустима, тъй като този вид рак не се влияе от лечение.

Затова спешно се нуждая от финансова помощ за операцията. Семейството ми не може да се справи само. Добри хора, обръщам се за помощ към вас. Вашата човещина и милосърдие са частицата надежда за живота ми. Вярвам, че все още има състрадателни и добри хора, които да помогнат", зове 37-годишният мъж. 

Всеки, който иска, може да дари средства в помощ на Стелиян Ангелов на следната сметка или ТУК

ОББ

BG32UBBS81551012721849

Стелиян Ангелов Ангелов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови