Стилиян Петров с инициатива за борба с раковите заболявания

OFFNews 12 юни 2023 в 16:55 1553 0

Стилиян Петров, Димитър Бербатов и Мартин Петров

Снимка Фейсбук

Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Мартин Петров

Избраният за футболист номер едно на България за 2003 г. Стилиян Петров представи инициативата "Мач на надеждата". Тя е организирана от едноименната му фондация с цел набиране на средства за борба с раковите заболявания.  Двубоят ще се проведе на 6-и септември от 17:00 часа на националния стадион "Васил Левски" в София, предаде БТА.

Двата отбора, които ще излязат на терена, ще бъдат "Стилиян Петров и приятели" и "Тим на световните звезди". Всеки състав ще бъде от по 20 човека. Първите пет в двете селекции бяха обявени днес от Петров. 

За българската формация първите обявени, които ще играят, са Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариан Христов. Всички те са били национали на България. Тимът ще има трима треньори, като първият сигурен от тях е човекът, извикал за първи път Стилиян Петров в представителния тим на страната ни - Димитър Димитров-Херо.

Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Луис Гарсия, Робер Пирес и Неманя Видич са обявените световни звезди до момента.  Останалите участници ще се съобщават на всеки две седмици, за да могат феновете да получат пълна картина за футболистите. Треньор на отбора на световните звезди ще бъде Мартин О'Нийл, с който Петров е споделил по-голямата част от кариерата си.

"Всички пари, които съберем, ще бъдат дарени на болници в България в подкрепа на хората, които се лекуват от ракови заболявания. Без българския народ нямаше да успеем", заяви Стилиян Петров.

Той също е водил битка с коварната болест и споделя, че идеята му е да се отблагодари на българските фенове, като "един такъв мач ще даде надежда и шанс на много хора, които се борят с рака". 

Футболистът добави, че Фондацията му вече проучва към кои болнични заведения да бъдат пренасочвани средствата и обеща стриктен контрол върху разходването им.

"Всички пари са за благотворителност. Те ще бъдат разпределени за битката с болестта плюс дарени на хора, нуждаещи се от трансплантация. Моята фондация получава сигнали за лоши условия в болниците", каза още Петров.

Билетите вече са в продажба и могат да бъдат намерени в платформата "Билет.бг".

Михаил Александров - бивш футболист на ЦСКА, Борусия (Дортмунд), Лудогорец и Славия, съобщава, че цените са определени според сектори. Най-високите са за "А", за "В" сектор, следват сектори "Лъвчета" и сектори "Б" и "Г".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика