Lafka с нов собственик

Александра Маркарян 09 май 2014 в 11:07 18732 19

Веригата Lafka има нов собственик.

В края на първото тримесечие на 2014 година "Булгартабак холдинг" АД са постигнали договореност за продажбата на 100% от акциите на фирмата "Табак маркет", която държеше Lafka, става ясно от отчета за първото тримесечие на 2014 година на дружеството.

"Табак маркет" е с капитал 149 047 000 лева. Все още в регистрите като мажоритарен собственик е вписан "Благоевград БТ" (със 100 433 000 бр. акции). 48 604 000 бр. акции досега имаше "Булгартабак холдинг" АД.

От съобщението на холдинга става ясно, че купувачът е извън групата "Булгартабак".

В Комисията за защита на конкуренцията не е постъпило уведомление за концентрация. По закон това е задължително.

В Търговския регистър също не е вписана промяна в собствеността.

OFFNews изпрати запитване до "Булгартабак" във връзка със сделката, на което все още нямаме отговор.

Последната промяна в управлението на "Табак маркет" е от 31 януари 2014 г., когато на извънредно Общо събрание е променен съставът на Съветът на директорите.

Освободени са Венцислав Златков Чолаков, Ангел Димитров Димитров и Явор Николаев Драганов. Новозбраните членове са австрийският гражданин Волфганг Рекендорфер, Богдан Николов Дренски, Виктор Николаев Налбантов и Симеон Янков Алексиев. Те управляват с досегашните членове Иван Биларев и Борис Захариев.

В същото време днес се провежда извънредно общо събрание на "Булгартабак холдинг" АД. В дневния ред е предвидена промяна в Съвета на директорите на дружеството. От петима членовете му ще станат трима. Освобождават се досегашните членове Александр Юрьевич Романов, Ангел Димитров Димитров и Явор Николаев Драганов.

В управата на холдинга влиза Радослав Василев Рахнев. 40-годишният Рахнев е бил в Борда на директорите на "Шумен табак" в периода април-декември 2013 г., става ясно от фирмения регистър Daxy.

Той ще управлява през 3-годишен мандат заедно с досегашните членове, които получават нов 3-годишен мандат, Венцислав Златков Чолаков и Миглена Петрова Христова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл