8 крилати фрази от 2023-а

OFFNews 30 декември 2023 в 08:35 5402 0

Бойко Борисов със симпатизант

Снимка Екранна снимка

Бойко Борисов със симпатизант

В края на годината нека се върнем към топ лафовете на 2023. Помните ли ги?

1. "Пенсионерите ще получават коледни добавки всеки месец през 2024"

Думите са на финансист номер 1 Асен Василев. Според годишната класация на най-четените текстове в OFFNews тази реплика е резонирала най-силно сред нашите читатели. Отговорът на Василев на многократно задавания въпрос ще има или не коледна добавка за пенсионерите е прочетен в сайта над 90 хиляди пъти. Да се разбира: индексация на пенсиите ще има, коледни добавки - не.

2. "Ще счупим сглобката"

Крилатата реплика, дала официалния прякор на коалицията, която дотогава наричахме просто не-коалицията, е на Лена Бориславова (ПП). Галеното име на (не)коалицията бе "обнародвано", след като Десислава Атанасова от ГЕРБ разкри какво ѝ написала в лично съобщение Бориславова.

3. "Искам София да прилича на Троян"

Блян в кампанията на червения кандидат за кмет Ваня Григорова.

(А тук OFFNews разказва с какво Троян е толкова успешен.)

4. "Да ме изберат за премиер"

Оцелелият само една нощ като шеф на ДАНС и санкциониран по "Магнитки" депутат от ДПС Делян Пеевски не крие политически амбиции. Заявката дойде, след като той вече оглави групата на ДПС в парламента и от месеци е неизменно крило в не-коалицията. Да няма изненадани.

5. "Няма по-подготвен за премиер от мен"

Пеевски не е без конкуренция за премиерския пост.

"Не виждам в ГЕРБ по-подготвен от мен за премиер. Ще дойде ден, когато се почувствам достатъчно уморен или преценя, сам ще дам път на другите", заяви Бойко Борисов.

6. "Путин умря в 20,42 снощи"

Сензационната фраза е на мистериозният висш руски военен, който стои зад популярния Телеграм канал "Генерал СВР" и поддържа редовна аудио рубрика в YouTube с механично преправен глас. През октомври каналът описа в подробности как е починал Владимир Путин. Към момента няма доказателства в подкрепа на този сюжет.

7. "България спокойно може да нападне Северна Македония, Хърватия - Сърбия, Сърбия може да нападне Косово, Босна и Херцеговина може да нападне себе си."

Ироничен цитат от известния с острото си чувство за хумор албански лидер Еди Рама, който коментира как Албания да влезе ускорено в ЕС по аналога с Украйна.

8. Нашето образование е контрапункт на това, което оценя PISA

Коментар на образователен синдикат за ниския резултат на българските ученици на международните тестове за функционална грамотност PISA.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!