Няма по-подготвен за премиер от мен в ГЕРБ, смята Борисов

Според него скоро ще има недостиг на министри

ОFFNews 23 ноември 2016 в 21:40 8352 9

"Не виждам в ГЕРБ по-подготвен от мен за премиер. Ще дойде ден, когато се почувствам достатъчно уморен или преценя, сам ще дам път на другите", заяви Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС, след разпита в следствието по случая с турските ваксини.

Относно ваксините той коментира: 

"Чл. 7 и чл. 9 съм обяснил как се внася акт на подпис, поради това, че ситуацията беше такава, че бързо трябваше да се реагира с ваксините. Обяснил съм защо решението е на подпис и какво сме целели с всичките финансови и икономически обосновки за ваксините с Турция. Точно и ясно. Ако не бяхме дошли тука, щяхте да питате защо не са ни викали. Всички говорим за проверки, разследвания, проверки, разследвания на всички. След като в пространството се говори за тези ваксини толкова много, трябва да обясним защо сме взели това решение."

Според него идва време, в което трудно ще се намират министри. Премиерът подчерта, че хората трябва да вярват на институциите, включително и на прокуратурата и съдебната система.

Борисов обясни, че сигурно ще го викнат да го разпитат и за МиГ-овете, около ремонта на които също се вихри скандал:

„Страховете, които се насаждаха в българските военни пилоти, че са некачествени двигателите и опасни, днес с над 50 млн. сме заверили сметките на МО за оригинални двигатели на МиГ 29. Така че нашите военни пилоти да бъдат спокойни, защото и ремонтираните са с гаранцията на МиГ. Обещах им и сме го направили.”

Накрая той спомена, че ГЕРБ нямат нито един посланик в чужбина и практиката да назначават дипломати в последния момент му е чужда. За сметка на това винаги след БСП заварвали куп посланици, назначени от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

5

Новак

23.11 2016 в 23:00

Преди време, в продължение на 33години също нямаше по-подготвен за водач от Т. Живков.
Това изказване не е предназначено за нас - то е за гербаджиите, да не си помислят да му правят вътрешен преврат.
Но както историята показва, всички сатрапи (или подобни имитации на сатрапи) винаги са били сваляни от свои хора. Та Боковата участ ще бъде същата - я Цвък, я Дончев, я някой друг.
И дано да му е ясно на Тиквун, че след като го свалят най-много ще го плюят "неговите хора". Само си спомнете през 1989 кой свали Т.Ж и кой най-много го кълнеше.
Но Бай Х. се е учил от Бай Т. та сигурно тези неща са му били казани.

77927

3

El Commandante

23.11 2016 в 22:00

И по-скромен също така...

63994

1

Red or Dead

23.11 2016 в 21:47

Ами.......ТЕЖКО НИ......баце в комбина с шорошомигите......комбинация СМЕРТЕЛНА....ма ние много добре знаем какви тънки сметки плетат СЪЩИТЕ сценаристи от преди 3 годинки......само, че този път не са предвидили СУШАТА и....КЕСТЕНИТЕ, техния шепот е ......УБИЙСТВЕН.......дали пък няма да го разберат ТОЗИ път, по трудния начин......
 
X

Да помогнем на украинските деца!