Нестле за Живей Активно! Зима 2024: Да прескочим дивана заедно!

Тази зима инициативата ни предизвиква с 30 нестандартни идеи за балансирано хранене и движение, обединени в специален активен наръчник, който ще бъде достъпен от 29 февруари на сайта на Нестле България

OFFNews 15 февруари 2024 в 14:45 5096 1

Знаете ли, че физическата активност при ниски температури повишава метаболизма като превръща белите мастни клетки в кафяви? А знаете ли, че много лесно можем неусетно да повишим физическата си активност само като заменим асансьора с изкачване на стълби или ако чистим с прахосмукачка в ритъма на любима песен, или ако вместо да пуснем мейл до колега, просто се разходим до неговия офис и му споделим лично информацията?

Тази и много друга забавна и полезна информация, заедно с практически приложими идеи за физическа активност на открито и закрито, както и лесни за спазване съвети за балансирано хранене, ще намерите в наръчника на активния живот на „Нестле за Живей Активно!“

Той е подготвен от експертите нутриционисти на Нестле, както и от професионалните треньори на партньорите на инициативата от Next Level Fitness и преподаватели от Националната спортна академия.

Освен това наръчникът съдържа и специални упражнения и практически съвети от любимите шампиони на България и приятели на инициативата – Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Екатерина Дафовска и Станка Златева.

Как те поддържат форма, кои са любимите им физически упражнения, как се хранят балансирано и как докато го правят успяват да се забавляват активно – отговори на тези въпроси ще намерите също в нашия гайд на активния живот.

Наръчникът представя цялостна 30-дневна програма, в която всеки ден има идеи за различни активности на закрито и открито, съчетани със съвети как да се храним и да се грижим за правилната хидратация на организма.

Не е необходимо да сме професионални спортисти, за да поддържаме добра форма, която помага не само на тялото, но и на духа като ни зарежда с енергия и оптимизъм – това е голямата цел на инициативата „Нестле за Живей Активно!“ от създаването ѝ преди 19 години до днес

– да насърчава и мотивира хората да открият активния начин на живот като алтернатива на уседналостта и скуката и да го превърнат в свое ежедневие.

Зимното издание на „Нестле за Живей Активно!“ 2024, се е погрижило да вдъхнови и тези, които предпочитат видео съдържанието като е подготвило пет забавни физически предизвикателства, отправени от познатия звезден отбор на „Нестле за Живей Активно!“ към петима инфлуенсъри в TikTok. Йордан Йовчев показва на Денислав Димчев (@denislavdimchev) как да прави планкове, Тереза Маринова учи Галатея Герова (@justteya_) да скача, Евгени Иванов – Пушката „отстрелва“ Цвета Стратиева (@florcheto) с набирания на лост с волейболна топка, Станка Златева предизвиква Яница Михайлова (@yanimihaylova) да превърне класически упражнения от борбата в танц, а Екатерина Дафовска показва на Борислав Вълов (@ei_bo), че пантенето не е да извадиш вратичката на шкафа от пантите.

Видеата могат да бъдат гледани в профилите на инфлуенсърите в TikTok.

„Нестле за Живей Активно!“ препоръчва да комбинирате идеите от наръчника с предизвикателствата в TikTok, но независимо каква форма изберете, важно е тази зима да откриете вашия начин да кажете „Не“ на дивана и през движение да повишите градуса на вашето настроение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11364

1

Sin

15.02 2024 в 15:13

Нестле е в Черния списък на Украйна, а това означава, че тя продължава "бизнеса" си в Русия. Ерго, всички инициативи с нея са поначало гнили.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика