Биляна Петрова е в болница, граждани на протест за помилването им с Иванчева

OFFNews 17 април 2024 в 09:11 9425 0

Биляна Петрова

Снимка Фейсбук на Десислава Иванчева

Биляна Петрова

Бившият зам.-кмет на "Младост" Биляна Петрова, която излежава присъда в Сливенския затвор заедно с Десислава Иванчева, е в болница. 

Изтърпяването на наказанието ѝ е спряно за 5 дни, за да се лекува, но за съжаление това е недостатъчно и ще трябват още прекъсвания за лечение, съобщиха във фейсбук граждани, които настояват двете жени да бъдат помилвани от вицепрезидента Илияна Йотова. Знаете ли как лекуват в Сливенския затвор? С психиатър и инжекции с обезболяващи, пишат още те. 

Днес се навършват 6 години от ареста на Петрова и Иванчева. Пред президентството в тяхна защита се организира протест.

Защитниците им пишат до президента Румен Радев и вицето Илияна Йотова:

Уважаеми господин Президент,

Уважаема госпожо Вицепрезидент,

Гражданите, които се борим за свободата и живота на бившите кмет и заместник-кмет на столичния Район „Младост" г-жа Десислава Иванчева и г-жа Биляна Петрова, се обръщаме към вас за пореден път с молба и призив да се възползвате от дадените ви от закона правомощия и да помилвате двете български гражданки, за да бъде прекратено напълно несправедливото наказание, което двете получиха от пробитата от политическата мафия в България правосъдна система.

Две са безспорно установените причини, поради които вие трябва да изпълните дълга си, който индиректно ви е вменен от Конституцията и от всички гласували за вас български граждани – да приложите процедурата по помилване, конкретно по отношение на политическите затворнички Иванчева и Петрова.

Първата причина е, че те са именно политически затворнички – всичко, свързано с така наречения от прокурори и съдии „подкуп" беше постановка и инсценировка, което стана ясно за всички мислещи български граждани. Тази постановка и инсценировка беше водена лично от човекът, който две години по-късно нахлу в Президентството, срещу когото Вие, г-н президент, вдигнахте юмрук и казахте „Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!". Ако все още се съмнявате в поръчаните присъди за Иванчева и Петрова, каним ви да слезете пред Президентството утре – 17 април, когато се навършват шест години откакто двете страдат като жертви на Мафията, на същите тези мутри, и да видите документалната изложба „Сготвянето на Иванчева и Петрова", за да се убедите сами.

Втората причина, поради която ви молим да помилвате Десислава Иванчева и Биляна Петрова е, че и двете вече са със силно влошено здравословно състояние.

С уважение,

Граждани в защита на Десислава Иванчева и Биляна Петрова 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки