5 филма в шестата вечер на "Късо кино в ДНК" на 11 февруари

ОFFNews 04 февруари 2016 в 14:45 6646 3

Кадър от “SIRIN”.

С нова селекция от късометражни филми продължава проектът "Късо кино в ДНК". На 11 февруари от 19:30 часа пространството за съвременен танц и пърформанс ще покаже лентите на нови четирима млади и талантливи български режисьори.

Крум Янков се представя в платформата за късометражни филми с три творби: „1000 години живот” с Кателина Кънчева и Тигран Торосян, „S I R I N” с Кателина Кънчева и Милен Пушников в главните роли, и „VACUUM”, отново с Кателина Кънчева.

Деян Барарев представя лентата „Maika mi calling”, в който участват Ивайло Драганов, Димитър Мартинов, Димитър Николов, Стефан Денолюбов, Богдан Казанджиев и Мая Бабурска.

Последният филм в селекцията е „Ани” на Илиян Кючуков с Галина Иванова, Виктория Ангелова, Светла Рангелова, Ева Данаилова, Росица Гевренова, Антон Порязов, Китодар Тодоров, Георги Стоянов, Камен Костов в ролите.

Билети на цена 6 лв. може да се закупят на касите на Билетен център-НДК и на място половин час преди началото (вход срещу фонтаните в подлеза на НДК).

Програма:

- "1000 години живот" / 2016 / 29 мин., режисьор и сценарий : Крум Янков.

Недоволството посещава млада двойка - те не са готови за такава опасност.
Участват: Кателина Кънчева , Тигран Торосян.

- "S I R I N" - 2014 / 2015 / 16 мин., режисьор и сценарий: Крум Янков.

Мъж и жена, притиснати от обстоятелства. Мъжът е болен, а жената се грижи за него, докато любовта им умира . "За да развържеш възела, е нужно да го запалиш - той изгаря, и двете въжета увисват свободни."

Участват: Кателина Кънчева , Милен Пушников.

- "VACUUM" - 2013 / 8 мин., режисьор и сценарий : Крум Янков.

Жена се прибира у дома си всеки ден. Тя не може да отговори на зададените й въпроси. Единственият отговор е непосредствения живот - тя живее, без да пита и без да отговаря.

Участват: Кателина Кънчева.

- "Maika mi calling" - 25 мин., режисьор и сценарист Деян Барарев.

Съдбите на двама братя, неспособни да говорят за проблемите в семейството им, техният баща пияница, недоволен от изборите, които е направил в живота си, дилър на наркотици с атрофирало чувство за истина и един таксиметров шофьор, борещ се за остатъка от своята човечност, се преплитат за една нощ в София, България.
В ролите Ивайло Драганов, Димитър Мартинов, Димитър Николов, Стефан Денолюбов, Богдан Казанджиев и Мая Бабурска

- "Ани" - 15 мин., режисьор Илиян Кючуков.

Ани обича да заснема с камерата си всичко глупаво и насилствено, което приятелките й, Мартина и Яна, правят. Един от техните планове - да напръскат полицейска кола посред нощ, се проваля с гръм и трясък и предоставя възможността на Ани да стане активен участник в нейната пропита с насилие реалност.

В ролите: Галина Иванова, Виктория Ангелова, Светла Рангелова, Ева Данаилова, Росица Гевренова, Антон Порязов, Китодар Тодоров, Георги Стоянов, Камен Костов.

За авторите:

Крум Янков е завършил в НБУ, специалност „Актьорско майсторство и режисура за алтернативни театрални практики”. През 2014 е избран да участва в Talents Sarajevo Film Festival. Работи като сценарист, режисьор,оператор в различни проекти – театрални и филмови. Режисьор е на филмите: "1000 години живот" (2016), “SIRIN” (2014), “VACUUM” (2013), „Часът на облаците и дъжда” (2012), „Ден на гнева” (в постпродукция).

Кателина Кънчева е актриса на свободна практика, която работи по проекти, свързани с танц, театър, кино и визуални изкуства. Завършила е НБУ, специалност “Театрално и филмово изкуство”. Специализирала е театър по програма "Еразъм" в Холандия, режисура за кино в едногодишна школа–НАТФИЗ с ръководител проф.Иван Терзиев. От 2011 г. със свои колеги, бивши стипендианти на програмата "Nomad", учредяват сдружението „Номад Денс Академи-България”.

През август 2012 г. тя и Крум Янков (режисьор) получават награда „Млад Видеохолик” от Videoholica 2012 VARNA за филма „Часът на Облаците и Дъжда”– фестивал за видео-арт и експериментално кино. В момента работи и пътува по различни независими проекти и продължава да изследва:„ Какво са театъра, киното и танца във съвременното изкуство.

Фестивали и награди - “Видеохолика” 2013, Варна, 17-и МВФ “Видеомедея” 2013, Сърбия; Международен студентски филмов фестивал „Нова Вълна” 2014 г. София; МФКФ Оберзаузен 2014, Германия; 10-и Видео арт фестивал “Миден, Гърция; НеФест (2014) Международен фестивал за независимо експериментално изкуство и др.

Илиян Кючуков (роден 1988 г. в град Сливен, България) е семестриално завършил студент по "Кино и телевизионна режисура" в НБУ. От 11-годишна възраст е участвал в различни изкуства – от кукловодство до театър. Сега като млад кино творец той е взимал участие в множество късометражни и няколко пълнометражни филмови продукции. Заедно с Деян Барарев продуцират многократно награждавания и нашумял късометражен филм „Ботев е идиот“ (2013) и основават „Донт ду продъкшънс“ ООД. „Ани“ (2015) е неговия дипломен филм.

Деян Барарев (роден 1987 г. в град София, България) е семестриално завършил студент по "Кино и телевизионна режисура" и "Бизнес администрация" в НБУ. Той е бивш участник в "Берлинале" и "Сараево Талентс" за 2015 г. и организирания от Nisimasa ко-продуцентски форум и сценарен уъркшоп - "European short pitch 2015".

Деян е режисьор и сценарист на многократно награждавания и нашумял късометражен филм „Ботев е идиот“ (2013), който заедно продуцират с Илиян Кючуков; „Maika mi calling” (2015), чиято премиера е на международния филмов фестивал в Обан, Франция, и е споменат в списание "Monocle" като „да не се пропуска“ и „Батмобил“ (2016), който е продукция на „Don’t do productions” и сдружение „Щипка“ и тепърва започва фестивалното си разпространение. Деян е и също така съсценарист на „Ани“ (2015).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки