Жена от Кънектикът се сети, че Боб Дилън я изнасилил през 1965 г.

OFFNews 17 август 2021 в 13:05 5868 0

Снимка flickr/CC BY 2.0

Срещу американския певец и автор на песни Боб Дилън е заведено дело от жена, която твърди, че той я е малтретирал сексуално през 1965 г., когато е била на 12 години.

Ищцата твърди, че рок звездата „е използвал статута си на музикант, за да я снабдява с алкохол и наркотици и да я насилва сексуално многократно“, и е използвал заплахи за физическо насилие.

В обвинението се обяснява, че насилието е станало в апартамента на Дилън в нюйоркския хотел Челси.

Говорителят на Дилън заяви пред Би Би Си, че "твърдението от преди 56 години е невярно и това ще бъде силно отстоявано".

Носителят на Нобелова награда, сега 80-годишен, е обвинен в изнасилване, нанасяне на телесна повреда, незаконно задържане и причиняване на емоционален стрес.

Обвинителката, която сега е на 68 години и живее в щата Кънектикът, се идентифицира само с инициалите JC.

Тя твърди, че певецът й е причинил „тежки психологически увреждания и емоционални травми“ и търси обезщетение и съдебен процес.

Според жената Дилън е извършвал „хищнически, сексуални и незаконни действия“, за които се твърди, че той е осъществил „умишлено без нейно съгласие“.

Тя твърди, че е претърпяла „тежък психически дистрес, мъка, унижение и срам, както и икономически загуби“.

Искът е подаден в петък във Върховния съд на Ню Йорк съгласно държавния Закон за децата жертви. Документите са подадени ден преди затварянето на временен правен "прозорец, гледащ назад" в Ню Йорк, който позволява да се подават обвинения тормоз в миналото.

Дилън - чието рождено име е Робърт Алън Цимерман - е продал повече от 125 милиона албума по целия свят по време на кариера, продължила шест десетилетия. Едни от най-известните му песни са Blowin' In The Wind и The Times They Are a-Changin'.

През 2016 г. носителят на „Грами“ и „Оскар“ получава Нобелова награда за литература, като става първият автор на песни, спечелил престижната награда. Той беше награден и с президентския медал за свобода през 2012 г. от тогавашния президент Барак Обама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови