Жан-Пол Готие на раздяла: Добре е, не се оплаквам!

Лошото момче на френската мода сложи край на 50-годишната си кариера

ОFFNews 23 януари 2020 в 17:37 2889 0

Снимка The Guardian

С много блясък и провокация в престижния парижки театър "Шатле", "лошото момче" на френската мода Жан-Пол Готие избра да сложи край на 50-годишната си кариера.

В последното му дефиле взеха участие десетки модели, като Джиджи Хадид и кралицата на бурлеската Дита фон Тийз, съобщава БНТ. 67-годишният дизайнер отново беше вложил обичайното си чувство за хумор в необичайни модели с препратки към негови емблематични творения, създавани през годините.

Роден в парижко предградие, още от младежките си години той решава да превърне създаването на дрехи в своя професия. Първата колекция на Готие е през 1976 г., а през 80-те едноименната марка вече е с огромен успех. 

"Има и други велики дизайнери, но не ми хрумва никой с неговото качество и уникалност. Има много красота във висшата мода, но в неговите великолепни работи той влага и чувство за хумор. Мисля, че това е ключът. Затова тази вечер се събраха толкова много хора да станат част от магията.", сподели Дита фон Тийз, "кралица на бурлеската".

Жан-Пол Готие не разкрива плановете си за бъдещето, но загатна, че такива вече има:

"Добре е, не се оплаквам. Прекалено дълго време беше, но може би трябва почивка - не почивка, защото не мога да спра да работя, но да правя нещо свежо."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Ще се напълни ли Европарламентът с глашатаи на Путин