Внучката на Елвис се бори да не продадат имението Грейсленд

OFFNews 21 май 2024 в 17:36 1615 0

Елвис Пресли пред имението Грейсланд, 1957

Снимка Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images

Елвис Пресли пред имението Грейсланд, 1957

Внучката на Елвис Пресли, актрисата Райли Киоу, се опитва да спре предложената продажба на Грейсленд, дома на покойния певец в Мемфис, Тенеси, пише BBC.

Киоу наследява имението и голяма част от имуществото на Пресли след смъртта на майка си Лиза Мари Пресли миналата година.

Сега обаче Грейсленд е в центъра на спор с компания, която твърди, че комплексът е бил използван като обезпечение на заем в размер на 3,8 млн. долара, взет от Лиза Мари, но така и не изплатен.

Киоу твърди, че документите по заема са измамни и че подписът на майка ѝ е фалшифициран.

34-годишната актриса, която е най-известна с участието си в сериала на Amazon "Дейзи Джоунс и шестимата", е подала съдебен иск, за да спре провеждането на планирания за четвъртък търг.

Naussany Investments, компанията, която твърди, че е предоставила заема, все още не е направила публичен коментар.Елвис купува имението "Грейсленд" през 1957 г. и живее там до смъртта си две десетилетия по-късно.

Компанията Elvis Presley Enterprises, която управлява Грейсленд и активите на Elvis Presley Trust, твърди, че заемът никога не се е състоял и че Лиза Мари никога не е давала подписа си.

В изявлението си групата казва: "Elvis Presley Enterprises може да потвърди, че тези твърдения са измамни. Не е имало никаква продажба на имоти, върху които е наложен запор. Казано по-просто, подаденият насрещен иск е с цел да се спре измамата".

В иска на Киоу се казва, че предложената продажба би била "извънсъдебна" и би се основавала на документи, които нарушават законите на Тенеси.

Според съдебните документи изслушването е насрочено за сряда.

В началото на 80-те години на миналия век 14-акровият комплекс е отворен за обществеността като тематичен парк, посветен на историята на музиката. Днес той привлича около 600 000 посетители годишно, според информация от мястото на събитието.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх