Райън Гослинг: Разочарован е слабо казано. Няма Кен без Барби

OFFNews 24 януари 2024 в 17:03 3060 0

Барби

Снимка Barbie

Екранните Кен и Барби.

Номинациите за тазгодишните награди за филмово изкуство "Оскар" предизвикаха скандал, часове след като станаха ясни. "Барби" на Грета Гъруиг, сочен за фаворит, остана без номинации в ключови категории като режисура и главна женска роля за Марго Роби.

"Няма Кен без Барби. И няма да има филм за Барби без Грета Гъруиг и Марго Роби – жените, които стоят зад този уникален филм, харесван по цял свят", изригна екранният Кен, превъплътен от Райън Гослинг.

Гослинг е отличен в категорията за най-добра мъжка роля, но не и Барби - Марго Роби. Според актьора признанието за когото и да било във филма няма да е обосновано без техния талант (на Роби и на Грета Гъруик) и издръжливост.

"Да кажа, че съм разочарован от това, че не са номинирани в подходящите категории, би било прекалено слабо", допълва той.

По думите му работата им трябва да бъде призната заедно с тази на останалите абсолютно заслужили номинирани.

Лентата на Гъруиг бе подкрепена и от Америка Ферера - номинирана за второстепенната си роля в "Барби".

"Изключително съм разочарована, че не бяха номинирани. Грета направи всичко, което режисьор може да направи, и заслужава тази номинация. Да създадеш този свят и да вземеш нещо, което е толкова важно за толкова много хора е адски трудно. Марго е магьосница като актриса и беше изключителна чест да работя с нея. Според моите изисквания – тя е богиня в занаята", заключава Ферера.

Церемонията по връчване на наградите "Оскар" е насрочена за 10 март в Лос Анджелис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!