Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мишо Шамара: Не може да биеш баби на границите и вместо да те накажат, да станеш вицепремиер

Невена Илиева 13 септември 2017 в 17:26 11984 6

"Не може да отидеш да биеш баби по границите и вместо прокурорите да ти повдигнат обвинение, да станеш зам. министър-председател, да си един вид скинар, а в същото време да си пълния монгол в лице, прави се на расист, а генетично е пълният Кемал Ататюрк".

Така Мишо Шамара се изказа за вицепремиера Валери Симеонов на пресконференция по случай завръщането си в България за няколко концерта с "Гумените глави".

"Абсурдно е да има расизъм в България, това ме отвращава, нетолерантността ме отвращава. Това, което се случва тук, е най-големият смях на света. След Тръмп, разбира се", каза Мишо, който вече 3 години пребивава в Америка и определи президента на САЩ като "най-простия" такъв.

Очевидно Шамара е доволен от заминаването си за Страната на неограничените възможности:

"Мисля, че Америка е най-прекрасното място на света, там е най-свободно, несправедливостите са много по-малко в сравнение с България. В България таванът е много нисък, тук трябва да се живее с наведена глава. Малко късно направих избора да замина, но по-добре късно, отколкото никога", коментира заминаването си Шамара.

"В Конституцията на Америка е записано, че свободата на словото е неприкосновена. Там хора с обратно на моето мнение, например неонацистите, могат да си развяват знамената на улицата - в Европа това е забранено", допълва той.

В момента Шамара подготвя ново студио в Америка, където да развива музиката си. "В Америка е прекрасно, тук освен Миле Китич няма кого да запишем", пошегува се Шамара и допълни, че в Америка слуша всякаква музика, а голяма част от имената, изградили класиката на американския хип-хоп, дори са му приятели: 

"В Америка харесвам всякаква музика. Имам удоволствието и честта да бъда приятел с легенди от Чикаго, благодарение на тях съм на всеки най-голям лайф на сцената. Влезнах зад сцената, Chuck D от Public Enemy ми вика "гепи", с Ice Т пием текилки, а с Grandmaster Flash и Furious Five си говорим. Това все едно да си мюсюлманин и да отидеш в Мека или да си християнин и да отидеш на Божи гроб, тоест може да ми викате Хаджи Мишо."

"И като си говорим за божественост в хип-хопа, в България той има три основни двигателя - Васко Теслата, Диджей Станчо и аз", пошегува са Шамара.

На пресконференцията присъства и друго знаково лице от "Гумените" - диджей Дидо Д, който в момента е по-известен с псевдонима си Диан Соло. Той сподели, че първият концерт - във Варна, е бил страхотен: "Емоцията беше уникална, само есенция - от началото до днес".

Двамата разкриха, че клуб "Терминал 1", където днес и утре ще излязат рапърите след 20 г. в почивка, е разпродаден изцяло само за три дни.

"Вземете си тефтер и химикал, защото ще ви покажем как се прави шоу", заканиха се те. 

"Във Варна цивриха като ме видяха, сълзичките им капеха", каза Мишо. 

Те все още помнят текстовете на песните си отпреди 20 г., а също така са подготвили и специален трибют към български и американски рапъри: "Колкото и да изглеждаме божествено, ние сме нормални хора, опасявахме се, че сме забравили песните, но не сме".

"Ще изпеем музика, която съдържа много сексистко и хомофобско съдържание, много насилие. Но тогава тази музика я правихме като онези момчета от ранните 90-те, които бяха скъсали веригите на комунизма в България. Правихме музика, която бе тоталния бунт срещу статуквото. Не забравяйте, че музиката слага кавички. В една песен може да пееш каквото си искаш, това не значи, че ще го направиш наистина", разказа Шамара.

"Пели сме глупости, но тази музика остава като саундтрак на живота на едно поколение - първата целувка, първото дръпване от тревичка, първото къпане в морето. Това е саунд, който беше революционен", допълни шеговито Шамара.

Всъщност Мишо Шамара е единствения български изпълнител, който четворно платинен албум с 200 000 продадени носителя. Днес и утре той, Дидо Д и Вальо Кита ще забият в "Терминал 1", за да върнат много хора към младежките, а в една част от тях и към детските спомени. 

Повече информация за събитието ще откриете във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

6

Izalina

13.09 2017 в 23:14

Дървената плоча с едната бразда.
Мишенце, това го слушахме още преди месец.
Наизусти още 3 фрази преди да тръгнеш на "турне".
Скоро ще писнеш и на своите си.

Ако преди 20-25 години някой ми беше казал, че "гуменяците" дето ядяха пердах от залез до изгрев - е така, контролно "за няма нищо" от всички останали - метъли, скейтъри, уейвъри и пр. ще бъдат такъв обект на внимание днес, сигурно щях да са търкалям от смях. Днес ми е тъжно.

"скъсали веригите на комунизма" били .. само една скъсана връзка виждам аз - тази с главния мозък. А най-жалкото е, че се радват и на аудитория. Срам.

23293

3

Стефан

13.09 2017 в 18:53

А си бегай обратно в американското гето - там да учиш хората как да живеят. Ние тука живеем както можем, а не както ти ни открехваш между агресията и налудността си.

12024

1

Добре, че е Шамара, иначе нямаше да има кой да защити бабите. :)
 
X

Подкастът на OFFNews