Миро от ''Обичайните заподозрени'' каза ''да'' на актрисата Мария Коцева

OFFNews 15 февруари 2023 в 13:08 33636 2

Младоженците Мария и Миро

Снимка Badrock radio

Мария и Миро

Музикантът Мирослав Иванов (Миро) от "Обичайните заподозрени" каза „Да“ на своята приятелка Мария, съобщи "BadRock radio".

Церемонията е преминала в изключително тесен кръг. Сред гостите са били колегите на Миро от „Обичайните заподозрени“, роднини, кумовете. Двойката се е венчала в Обредния дом в „Лиляна Димитрова“ в столицата, а после поканила приятелите си в „Старият чинар“. Кумове на семейството са Радослав Славчев-Ривърмен, с когато Миро има доста джаз проекти, и Миряна Даковска.

Миро е емблематично име за българската рок, поп и дори алтернативна музикална сцена. Започнал още преди повече от 20 години с Дони и Момчил, той свири заедно с топартистите Васил Найденов, Камелия Тодорова, „Инфинити“. Иванов записа и три много интересни солови албума с негова музика, която самият той определя като „експериментална уърлд музика“: "Directions" от 2013 "Circus" от 2016 и последния засега "Little Alien" от 2019 година.

Пиковете му дойдоха с някои от най-силните му проекти. Група „Сафо“ беше един от тях. Там Миро си партнираше с певеца Влади Михайлов (познат сега и от сериала „Братя“), барабаниста Росен Ватев (сега и с Лили Иванова и с „Jeremy?“0, Юри Божинов, Радо Славчев, бас и Иван Христов, клавири. Хитовете на „Сафо“ „Пустинна земя“, „Чужда земя“, „Божествена лудост“ определено спечелиха феновете. „Saint Elrctrics" също е сред успешните групи за Миро. Изявява се и в "Графа live band", както и в нашумялата постановка "Мелофобия", където си партнира на сцената с Милица Гладнишка и Никеца.

В последно време Миро е основна част от мега успешния проект „Обичайните заподозрени“. Само в последния им албум „Жълт код“ той е автор на три от парчетата: „Утрин“, „Венерианецът“ и „Накъде вървя“. Самият Стефан Вълдобрев подари на церемонията на Миро и Мария една от най-силните си песни за вечна любов „Фоейрверк“ и я изпя акустично за младоженците.

Неговата избраница Мария Коцева или Мума, както е артистичният ѝ псевдоним, е учила в НАТФИЗ, сега много иска да се занимава с обучението на деца. Двамата с Миро се срещат миналата година в „Строежа“, но се откриват през август във варненското заведение „Кубо рибарски“ и оттогава са нонстоп заедно.

Мария участва в централната женска роля в новия филм „Живи комини“ заедно с Ивайло Христов, Мария Коцева, Никола Додов, Валентин Ганев, Иван Савов, Бистра Кечеджиева-Кунчева, Димитър Коцев-Шошо, Борислав Чучков, Христо Бойчев, Ангелина Славова, Илиана Китанова, Рая Пеева, Николай Урумов на режисьора Радослав Спасов. Мария е и модел на дрехи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

2

новпрофил

16.02 2023 в 14:42

borisboris, този Миро е друг Миро. Оня, за който вие говорите е Мирослав Костадинов.

12130

1

borisboris

15.02 2023 в 13:32

Твърдението, че Миро има нещо общо с рока е като да кажеш че хипопотама е небесно тяло. Миро е посредствен поп-чалгар.