Кралица Елизабет II притежава ресторант на McDonald's

OFFNews 26 октомври 2017 в 11:49 5252 1

Снимка Instagram

Кралица Елизабет II е горд собственик на ресторант McDonald's, съобщи Business Insider. Нейно величество притежава търговски център в Оксфордшър, където наред с други масови марки за Великобритания като Marks and Spencer и Primark, се намира и заведението за бързо хранене.

Но това не е първият ресторант McDonald's, който кралицата притежава. През 2008 година Елизабет II придобива Slough's Bath Road Retail Park, където се намирал и първият ѝ ресторант от най-голямата верига за бързо хранене в света. Осем години по-късно, през 2016, кралицата продава парцела за 177 милиона долара.

Макар да е трудно да си представим, че кралицата често посещава McDonald's, нейните внуци със сигурност са били почитатели на веригата и на класическото меню с подарък „Happy Meal“.

„Спомням си, че един ден принцеса Даяна влезе при нас и ни каза да отменим обяда, защото ще води момчетата на обяд в McDonald's. По нейни думи, децата искали играчката в менюто. Може да бяха принцове на Великобритания, но обичаха храната на „обикновените деца“, разказва Дарън Макгрейди, бивш кралски готвач.

Кралицата притежава различни имоти за сумата от 13 милиарда долара. Освен замъците, които принадлежат на кралския род по право, Елизабет II притежава хиляди хектари гора, хиподрум и дори офшорни вятърни ферми. Всички те се управляват от Crown Estate и се прехвърлят като печалба за британското Министерство на финансите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!